ØBRO´er ved DM 2009

Så kom DM 2009 til sin afslutning. Her er en lille opfølgende rapport på ØBRO’ernes bedrifter:

picture-75

Martin Reib spillede sammen med Christian Eriksson i den stærke landsholdsklasse, og Martin var fra start gruppens underdog med lavest rating. Første basis-spiller i landsholdklassen nogensinde? Martin startede med et nederlag til Bo Garner (som senere fik IM-norm), men kom stærkt igen med to remiser, bl.a. mod FM Kåre Kristensen. Martin måtte dog vente helt til 6. runde for at få sin første sejt noteret, nemlig over Lasse Simoni Nielsen. Martin fik endnu 2 remiser i de sidste 2 runder, så endte på flotte 3/9, som var pænt over forventet score. Godt gået!

Christian Eriksson lagde ligeledes ud med et nederlagag mod Jakob Aabling-Thomsen fra Brønshøj. Men Christian Eriksson bevarede fokus og fik efterfølgende spillet 4 remiser i hus. Blandt andet kan nævnes remisen mod FM Martin Matthiesen og FM Kåre Kristensen som viser styrken Christian var oppe imod. Den tredje FM i rækken, FM Stefan Christensen var dog en lige lovlig stor mundfuld, og Christian måtte derfor i 6. runde indkassere turneringens blot andet nederlag. Med 2/3 mod højrere ratede modstandere i de sidste 3 runder, blev det til 4/9 og en pæn ratingfremgang. Stærkt spillet!

Mathias Torp-Hansen spillede sammen med Albert Schulz i G7-2, og begge startede også turneringen med at være undertippet – men så er der også kun plads til overraskelser! Mathias startede i fuld hopla med 1,5/2 mod 15-1600 folk. Desværre gik der lidt grus i maskinen med et nederlag i 3. runde til Helena Søndergaard. De efterfølgende runder blev til 2 x remis og et nederlag, samt en oversidderrunde i sidste, men det rakte til en flot 9. plads ud af de 22. Mathias endte således højere end forventet, både i tabellen og i ratingberegningen. Super resultat!

Albert Schulz startede uheldigt ud med to nederlag, og fik derfor oversidder i 3. runde. Det blev dog fulgt op af en flot remis mod gruppens nummer 10. Desværre for Albert var der dog ikke flere point at hente i den omgang. DMs hjemmeside er af uforklarlige årsager ikke opdateret med sidste rundes resultater i G7-2, så hvordan det gik er for mig endnu uvist. Et lille ratingminus til Albert, i den hårde gruppe.

Alt i alt et godt resultat for ØBROerne til dette års DM. Mon ikke at der kan samles en større trup næste år?

Mere information kan findes på www.skak-dm.dk/2009

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.