ØBRO 1 – Køge 1

Af Henrik Porte (holdleder)
Første holdkamp i sæsonen 2010/2011 blev et flot resultat fra 1. holdet. Oprykkerne Køge blev sendt hjem med kun to remiser. Dermed ligger første holdet nu i spidsen, i 1. division. Vi var favorit og det stod meget hurtigt klart at Køge ikke kunne håbe på et stunt. Efter kort tid har vi flere gode stillinger og ingen står dårligt.

Den første der blev færdig var Carsten på bræt 5. Efter et par års pause viste han, at han ikke glemt hvordan man spiller skak.
Modstanderen gik galt i åbningen og fik Carstens Dronning ned i hans stilling. 1-0

På første brættet fik Nikolai en hurtigt remis med de sorte brikker. Han kom ind i en siciliansk åbning i et lidt ukendt terræn og fik derfor ikke så meget ud af åbningen. 1½-½.

Jeg fik med de hvide brikker en klassisk kongeindisk stilling (bræt 4). Da sort aldrig kom til angreb fik hvid en god stilling. Med en kombination (se diagram) kunne jeg vinde hans modstanders dronning for tårn og springer og lidt senere partiet. 2½-½.

Hvid: Henrik Porte – Sort: Henrik Emil Bruun

21. Sxb5 cxb5 22. Tc6 Sxc6 23 e7+ og vandt senere partiet 1-0.

Sixten spiller dette år på bræt 6, ikke længer på dummebrættet (meget vigtigt ifølge ham selv), men det forandrer ingenting ved hans resultateter. Nogle ting er sikre, solen stiger op hver morgen og Sixten vinder i holdskak! 3½-½

På 8. bræt fik Thomas med de hvide brikker en Albins modgambit og spillede stillingen beslutsomt, hvilket førte til gevinst. 4½-½. Det var nok at vinde kampen, men vi vil mere.

Vores anden nye spiller på holdet Alexei, spillede et flot parti på 3. bræt. Stille og roligt fik han en bedre stilling uden at give modstanderen chancer. Desværre i tidsnød lod han sin gode stilling glide ud af hænderne, men heldigvis var hans modstander i tidsproblemer og Alexei vandt på tid. 5½-½

Jesper på bræt 7. fik et løbeslutspil, som begge spillere forsøgte at vinde dog uden succes. 6-1

Den sidste der var færdig var Søren. Hans modstander havde en original ide imod Sørens variant i Caro-Kann, som Søren ikke havde et overbevisende svar på. Han måtte vente en del længere (omstille sig!) indtil han fik en klar fordel, da han vandt en bonde og som han fik afviklet til et vundet tårnslutspil. 7-1

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.