ØBRO 1 – Furesø 1

dsu_prut

Sjette og næstsidste runde af divisonsturneringen blev spillet søndag d. 21/02. Det blev til et ærgerligt og unødvendigt nederlag på 3,5 – 4,5. Vi var også hårdt ramt af afbud, idet holdets normale første- og andetbræt, Nikolai og Søren, var fraværende. Åbenbart er både arbejdsgivere og naturvandringer vigtigere end ØBRO’s ære – tsk, tsk! Men vi havde stærke reserver med i kampen, nemlig Ole Bo og Martin Reib, som begge gjorde det godt. De individuelle resultater blev som følger:

divi06

På de individuelle brætter forløb det således:

Henrik spillede i dagens anledning på bræt 1, med sort. Undervejs i åbningen var vi flere på holdet som var glade for Henriks stilling. Henrik spillede meget aktivt og “frem ad banen”. Det viste sig dog at det ikke var så klart igen, og Søren Bogø fik opbygget et lille pres. Men i en hæsblæsende tidsnød ender Henrik med at vinde på klokken! Stærkt kæmpet og 1-0 til ØBRO.

Jesper spillede et meget roligt part (som sædvanligt). Jeg fik ikke observeret så meget hen imod afslutningen, men efter sigende var det ikke nødvendigvis det retfærdige resultat der kom på papiret. Men om ikke andet så tabte Jesper desværre, øv! 0 – 1

Vils var ude i noget af en gyser på bræt 3. Stillingen var 3,5 – 3,5 kun med dette parti tilbage. Med de sorte brikker havde Vils under 5 minutter tilbage på uret, med et spændende slutspil. Stillingen fremkom således:

vils01Stillingen efter 1. Kc4

Spørgsmålet er her, hvilken plan sort bør gå efter. Der er 3 alternativer:

1) Se5-xf3-e5 og forsøge at skabe en fribonde på kongefløjen med hjælp fra kongen.

2) Kf6 og tage kongen med, enten til centrum eller efter hvids bønder på kongefløjen.

3) f5! for at lave ravage i hvids bondestruktur. Dette er klart bedste alternativ, men ikke nemt at se med under 5 minutter tilbage. En variant kunne være: 1…f5! 2. a4, fxg4 3. fxg4, Se5+! 4. Kxc5, Sxg4 og hvid har meget svært ved at finde en gevinstførende plan, da sort blot kan ofre springeren på a-bonden (løberen har forkert farve til h8). F.eks. kunne følge 5. Kc6, Se5+ 6. Kb7?, a5 7. Kb6, Sd3! og hvid kan ikke undgå at tabe a-bonden.

Vils valgte mulighed nummer 1, som ikke er så dårlig igen. Desværre kan jeg ikke huske trækfølgen, men efter et par smarte fiduser fra Kasper Damm måtte Vils resignere. Desværre! 0 – 1

Ole Bo(b) var hevet ind som reserve fra sidelinien. Ole har mest spillet for andetholdet, men har en enkelt gang været med på førsteholdet. Det er dog ikke fordi at styrken ikke tillader en fast plads! Ole Bo startede ud med lyn og torden i en giftig variant. Det viste sig at være 15+ træks teori, og imponerende nok fandt Ole en masse korrekte træk uden at være bevidst om at det var teori. Modstanderen kørte på automatpilot, men pludselig så det ud til at Ole fik godt spil. Der blev hevet en officer ekstra i posen, men til sidst blev der delt i porten, da modstanderen havde for mange bønder. Tæt på! 0,5 – 0,5

Niels parti fik jeg heller ikke observeret så nøje. Der blev forholdsvist hurtigt byttet dronninger og der opstod en stillingstype som Niels er godt hjemme i, mig bekendt. Hvor det gik galt vides ikke, men om ikke andet et ærgerligt nederlag! 0 – 1

Max spillede i mine øjne et fint, men meget kompliceret parti. Der blev brugt en masse tid i midtspillet, hvor modstanderen så ud til at have mere overskud end vores mand. Da jeg sidst observerede partiet havde Max meget lidt tid tilbage på klokken, og tabte desværre. Om det var på tid eller stilling eller begge dele vides ikke! Mere info følger, såfremt jeg modtager et mere detaljeret hændelsesforløb (min email har aldrig lukket). 0 – 1

Jeg (Sixten) spillede for en gangs skyld et parti uden så meget fart over feltet. Jeg fik hurtigt udlignet med sort, men jeg havde svært ved at gennemskue om stillingen havde muligheder for at kunne tvinges over remisgrænsen. Om ikke andet tilbød min modstander remis allerede i træk 16. Jeg ville forsøge en gevinst, selvom det så noget sløjt ud, og afslog. Om det fik min modstander til at tvivle på sin egen stillingsbedømmelse vides ikke, men han gik regulært “sukkerkold” – afslutningen kom således:

sixten01divi06Stillingen efter 19…Dh6?!

Jeg forventede her med de sorte brikker at han ville spille 20. Df5 a tempo. Det må sikre hvid mindst remis. Min modstander har dog en spøjs plan.

20. Lf5?!, g6! (eneste regulære gevinstforsøg) 21. Le6+, Kh8 22. e4? (taber ikke direkte, men sort står klart bedst) 22…Le3+! (nu kommer tårnet ikke med!)  23. Kg2?

sixten02divi06Stillingen efter 23. Kg2?

Min modstander sagde efter partiet at han havde overset teksttrækket. Kh1 er bedre, men hvid står stadig skidt. 23…Tf8! – ups! Det bedste er her at give dronningen for tårn og løber, men sort vinder det forholdsvist enkelt. En spøjs overseelse, som bliver videreført af: 24. Lf7??, Kg7 25. opg. Sort vinder en ren officer. 1 – 0

Sådan kan man også vinde, man skal bare håbe på lidt held i sprøjten! Med 6/6 gør jeg mig nu forhåbninger om at lave en “clean” sæson – spændende om det vil lykkes!

Martin Reib spillede på bræt 8 også som reserve. Martin var den eneste som var favorit på holdet, og mødte en langt svagere reserve fra modstanderholdet. Point ruller dog ikke i hus af sig selv, men Martin viste alligevel i fin stil hvordan man kører den slags “sikre point” hjem. Vi hopper ind i partiet:

reib01divi06Stillingen efter 21…Sd5?

Sort har spillet fornuftigt det meste af partiet, men her knækker filmen. Martin hiver en kanin op af hatten: 22. Ld6! – både tårn og springer hænger! Modstanderen måtte ofre en kvalitet og i (nogenlunde) sikker stil fik Martin kørt partiet hjem. Stærkt! 1 – 0

Altså en lidt blandet fornøjelse, men det ligner et ganske fornuftigt udgangspunkt inden sidste runde af holdturneringen, hvor vi møder nr. 8 Roskilde . Stillingen ser således ud efter 6. runde:

1. BMS (31,5) 2. Frem (29,5) 3. Hillerød (24,5) 4. Furesø (24,5) 5. ØBRO (24) 6. Helsingør (22) 7. K41 (21,5) 8. Roskilde (14,5)

Jeg har haft gang i den store kugleramme, for at finde ud af hvad der kræves af vores solide 1.-hold i sidste runde, for at sikre overlevelse i rækken:

Roskilde er regulært ude af kampen om overlevelse. Det vil kræve en sejr på 8-0 samtidig med at hverken K41 eller Helsingør tager mere end 1 point = usandsynligt! Man vender derfor fokus mod kampen Hillerød – K41.

Vinder Hillerød, så behøver ØBRO kun 1,5 for at være sikret en 6.-plads! Bliver kampen uafgjort, så har ØBRO brug for 2 point. Vinder K41 5,5 – 2,5 (som er “værst tænkelige resultat”) så skal vi bruge 3,5 point for at være sikre på overlevelse.

Sidste runde bliver igen spillet som fællesafslutning hos BMS d. 07/03 kl. 12:00. Kom og hep på ØBRO!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.