ØBRO 2 – KS 1

Af Søren Møller Hansen

ØBRO 2 holdt fast i toppen af Mesterrækken med en sikker og stilren 6½-1½-sejr over KS.

Resultatet kom i hus efter seks gevinster, en remis og et nederlag.

Et referat af kampens forløb:

Først færdig var Max på 7. bræt med Sort mod Gert Werner. Det lignede, at Max blot slap bedst fra åbningen – og lykkedes med at vinde en ren merbonde i en komfortabel stilling. Da Gert ikke havde noget fornuftigt modspil vandt Max relativt ubesværet. 1-0.

Dernæst vandt Sixten på 3. bræt over Nicklas Skjoldager. Sixten kom også godt fra åbningen – og virkede til at have fuld kontrol over begivenhederne. Hans modstander blev effektivt trykket i bund – og måtte til sidst give fortabt. 2-0.

Jeg spillede mod Olav Kallenbach på 8. bræt. Efter et par unøjagtigheder i åbningen fra min modstanders side fik jeg en behagelig stilling med løberpar og pæn terrænovervægt. Jeg ofrede en bonde for at sætte yderligere tryk på – og pludselig bragede angrebet mod hans konge igennem. 3-0.

Claus – som havde vist forrygende flot spil i de første to runder – havde en dårlig dag på 6. bræt mod Paul Bridgwater. Han kom bagud med en bonde – og selv om han måske undervejs havde remischancer i slutspillet, så fungerede det ikke og han gav op. 3-1.

Nils P. – på 5. bræt mod Jens Kristian Sørensen – fik ikke for alvor nogen fordel i partiet. Han kom tilmed bagud med en bonde ved overgang til slutspil – men hans modstander havde brugt meget tid, så remis var en rimelig udgang på det parti. 3½-1½.

Tilbage sad Søren Bech, Ole Bo og Niels K. på hhv. bræt 1, 2 og 4.

Ole spillede mod Finn Bonnez – og det udviklede sig hurtigt til et stormløb mod Finns konge. Ole havde ofret et par bønder for at komme i angreb – og det så flot og gennemført ud, da Finns konge til sidst var helt blottet for forsvar! Oles tredje sejr i denne sæson… 4½-1½.

Søren Bech havde også fint styr på begivenhederne i partiet mod Bent Vestergaard. Det udviklede sig til et slutspil med to tårne, uligefarvede løbere og en række bønder på hver side. Søren havde langsomt, men sikkert, gnavet sig til en af den slags fordele han elsker – og ikke lige sætter overstyr. Bents bønder blev efterhånden spist en efter en – og til sidst var det bare helt slut. 5½-1½.

Sidste mand var Niels K., som spillede mod Torben Kjeldsen. Niels havde holdt et fint pres fra start – og tvunget Torben til at bruge en del tid. I den afgørende fase havde han således en god stilling samt pæn fordel på klokken. Da han samtidig lavede en fiks manøvre med et kvalitetsoffer – som efterfølgende resulterede i en stilling med dronning+løber mod to tårne (og en række bønder på hver side) – kunne han køre den flot hjem. Herligt! 6½-1½.

Alle seks gevinster var meget overbevisende – og sejrens størrelse var derfor helt på sin plads.

De øvrige tre kampe i Mesterrækken spilles først senere på ugen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.