ØBRO 2 – Herlev 1

Af Søren Møller Hansen

Mandag i denne uge spillede ØBRO’s 2. hold 4. runde i Mesterrækken mod Herlevs førstehold. Både i sæsonen 2007-08 og 2009-10 havde Herlev vundet stort over os – i 2007-08 resulterede nederlaget efterfølgende i nedrykning og i 2009-10 sendte det os definitivt ud af oprykningskampen.

Vi var derfor opsatte på revanche denne gang – men selvom vi ikke fik deciderede prygl, så måtte vi ned og bide med et smalt 3½-4½-nederlag. ÆV!

Flere partier sluttede inden for kort tidsrum – og da jeg var travlt optaget af mit eget parti, som sluttede næsten til sidst, så er rækkefølgen i ”bræt for bræt”-oversigten med forbehold:

Max på 2. bræt spillede mod Henrik B. Pedersen. Som jeg så det, udviklede det sig til et meget lige parti – på intet tidspunkt i væsentlig ubalance. Remis. ½-½.

Christian spillede på 5. bræt mod Leonard de Freitas Nielsen – og Christian kom meget fint fra åbningen og gav sin modstander en tvivlsom bondestruktur. Jeg var optimistisk – men som partiet skred frem formåede han ikke at holde presset og sætte nogle afgørende stød ind, og til sidst måtte han nøjes med remis. 1-1.

På 3. bræt spillede Niels K. mod Lars C. Andersen. Undervejs synes jeg ikke, at det så ubehageligt ud for Niels, men inden jeg fik set mig om var partiet slut – og Niels havde tabt. Jeg fik ikke fat i, hvad der var gået galt, men nu var vi bagefter. 1-2.

Niels Christian mødte på 6. bræt Thomas Nielsen, som jeg sidste år tabte et gennemført forfærdeligt parti mod. Denne gang gik det markant bedre for os – Niels Chr. fik en god stilling og da hans modstander senere bukkede slemt, så blev det let gevinst til sidst – og dermed udligning. 2-2.

Nils P. spillede på 4. bræt mod Flemming H. Hansen – og det blev et spændende parti. Nils vandt en bonde (et offer?), men Flemming havde tydelig kompensation i form af Nils’ lidt tvivlsomme kongestilling og tilbagetrukken bondestruktur. Nils plejer at være god til at forsvare den slags stillinger – men til sidst blev han overmandet og måtte ned. 2-3.

Claus på 7. bræt havde længe en meget interessant og lovende stilling mod Michael Tandrup. Op til flere aktive løberdiagonaler for begge sider gav masser af dynamik – og på et tidspunkt tilbød Claus både kvalitet og bonde for endnu mere aktivt spil. Hans modstander afslog, hvilket nok var klogt – men Claus så ud til at holde presset – og jeg fornemmede en sejr. Imidlertid fandt Michael en sidste og afgørende forsvarsmanøvre, som holdt sammen på det hele – vi måtte således tage til takke med remis. 2½-3½.

Jeg mødte på 8. bræt Viggo Lomborg – og slap ikke voldsomt heldigt fra åbningen, som blev spillet for uambitiøst fra min side. Jeg kom på den anden side heller ikke under et egentligt pres – og da Viggo et stykke henne i midtspillet klart overspillede stillingen, så var jeg i stand til at sætte en fin kontra ind – og køre hele pointet hjem. 3½-3½.

Ole Bo mod Christian Eriksson på 1. bræt var de sidste til at afgøre matchen. Jeg syntes, at Ole havde stået fint gennem partiet, hvor Christians bondestilling på dronningefløjen var lidt løs i koderne. Ved overgangen til slutspillet og tidnøden mistede Ole desværre grebet om stillingen – og pludseligt var det hele smuldret om ørene på ham – ærgerligt nederlag. 3½-4½.

Nederlaget har selvsagt sat os lidt tilbage i oprykningskampen i rækken – men der mangler fortsat tre runder, som kan flytte rundt på mangt og meget – så vi har bestemt ikke opgivet målet…

Søren Møller Hansen, holdleder

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.