ØBRO 2 – Herlev 1

dsu_logo

Klart nederlag til ØBRO’s 2. hold

Picture 2

Dette er den slags beretninger man som holdleder allernødigst vil skrive – men man må alligevel påtage sig opgaven med oprejst pande.

Mandagens holdkamp i Mesterrækken på hjemmebane mod Herlev blev desværre en nedtur af de helt store – et sviende 2-6-nederlag – og her er en oversigt over slagets gang:

Ole Bo på 1. bræt var først færdig – og det blev en omgang uden de store sværdslag. Remis, og dermed en ganske fornuftig start på matchen. ½-½.

Nils P. på 2. bræt fulgte kort tid efter med endnu en remis – han havde haft en anelse bedre åbning, men hans modstander fik senere helt kontrol over situationen – og remis syntes at være en rimelig udgang på partiet. 1-1

På 3. bræt sad Niels Christian som sidste mand. Han havde spillet stærkt i åbningen og den første del af midtspillet – med bondegevinst til følge. Ved overgangen til slutspil og i begyndende tidnød – hvor han ellers har sin force – tabte han kontrollen og måtte ned med en kvalitet og det så faretruende ud. Flot fight i den sidste hektiske fase gav dog et halvt point. 1½-1½.

Claus på 4. bræt kom decideret dårligt fra åbningen – og tabte hurtigt en kvalitet og en bonde. Det så ud til at blive en hurtig afslutning, men han fik kæmpet sig godt tilbage i partiet – og fik taget to bønder tilbage. Hans modstander måtte afvikle til et tårnslutspil, hvor Claus desværre hele tiden var et skridt bagefter – og det endte med et nederlag. Godt kæmpet af Claus efter den vanskelige start, men i sidste ende var der ikke point på kontoen. 1½-2½.

Sebastian på 5. bræt havde det også svært i åbningen – og fik ikke rigtig etableret sig godt. Han tabte to bønder, men ved overgangen til slutspil fik han meget bedre fat. Dels vandt han en bonde tilbage – og fik fremtvunget en stilling, som godt kunne holdes remis. Tiden var dog slet ikke med ham – og i tidnøden overså han den manøvre, som kunne have givet det halve point. Surt! 1½-3½.

På 6. bræt udspillede Peter sin modstander på kryds og tværs i åbningen og første fase af midtspillet. Det resulterede i både officersgevinst samt et par bønder i tillæg. I den begyndende tidnød mistede Peter på grusom vis grebet om stillingen. Hans modstander øjnede pludselig chancen for fusk – og det lykkedes. Peter havde for kort tid til at få genskabt kontrollen med partiet – og vingefald stoppede det hele til sidst. Et bittert nederlag efter en særdeles flot indledende præstation af Peter – han havde fortjent en meget bedre skæbne. 1½-4½.

Jeg spillede selv på 7. bræt det værste parti for mig i årevis. Efter 1½ time og 16 træk var det slut! Det var ynkeligt og selvforskyldt. Øvrige kommentarer er overflødige. 1½-5½.

Lars-Emil på sidste bræt spillede et længere, men alligevel relativt udramatisk parti. Bondestrukturen blev hurtigt fastlåst – og det lykkedes ikke nogen af parterne at bryde afgørende igennem. Remis. 2-6.

Med dette grufulde nederlag, hvor vi på intet tidspunkt havde marginalerne med os, har vi mistet kontakten med toppen af tabellen. Der er dog ikke anden udvej at kæmpe os tilbage! Og vi er bestemt klar til næste runde for at vaske denne plet af os igen!

Søren Møller Hansen, holdleder

Resultaterne i mesterrækken kan ses her.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.