ØBRO 2 – Perlen 1

dsu_logo

Af Webmasteren

Så blev tid til 5. runde i KSUs 1. række gr. 2. Et spændende opgør mod Perlen 1 der på papiret er et stærkt hold. De har dog underpræsteret voldsomt i rækken, men man har set så mange gange før at man ikke skal undervurdere nogen, så derfor gik alle fokuseret til brædderne. Det gav pote, og en sejr på 5,5 – 2,5 blev hevet i hus på fornem maner.

På bræt 1 havde Nils P de sorte brikker. Jeg så desværre ikke så meget af partiet, men det endte i et slutspil med hvids tårn og bonde mod tårn, som den tidligere 2200-mand Aco Stankovic kørte hjem i sikker stil. Ærgerligt for Nils, som ellers har spillet en solid sæson på bræt 1 uden nerlag. 0-1

På bræt 2 kæmpede Martin Reib med de hvide brikker. Martin var tilsyneladende gået i en fælde efter sorts Dc3!, men det viste sig at være det rene fatamorgana og da Martin senere vandt en bonde og fik afviklet til slutspil var der ikke tvivl om resultatet. 1-1!

Niels Kirkegaard spillede på bræt 3 en variant med hurtig dronningeafbytning. Det var dog tydeligt at Niels havde mere styr på stillingstypen end modstanderen og Niels fik oparbejdet en klar positionel fordel som senere blev flot omsat til gevinst med det finurlige Le3+, og hvid måtte opgive. 2-1!

På bræt 4 var Claus Pakmor hurtigt færdig. Jeg så ikke så meget af partiet, men stillingen til slut så knusende ud. 3-1!

Sietske Greeuw var endnu en gang blevet sat ind på holdet for at spille den sidste kamp i denne omgang for ØBRO. Sietske vender tilbage til Holland for at færdiggøre sine studier. Os i ØBRO takker mange gange for den hyggelige tid som Sietske har tilbragt i klubben og forhåbentlig får vi fornøjelsen af et besøg fra Sietske på et senere tidspunkt! Men ingen hjemrejse uden først at sætte på plads hvem der bestemmer! Sietske vandt hurtigt en bonde, og derfra gik det som en leg, og da der blev omsat til et vundet slutspil med 3 bønder mere var der ikke tvivl om endnu et point på tavlen. 4-1!

På bræt 6 spillede undertegnede et mere eller mindre kaotisk parti. Med de hvide brikker havde fik jeg opbygget en fin stilling, men en begyndende tidsnød nærmede sig. Modstanderen havde brugt knap 40 minutter da jeg nærmede mig 15-minutters grænsen. Således opstod følgende stilling hvor jeg overså den vindende trækfølge.

Pasted Graphic

Jeg har ofret en kvalitet for løber og bonde, men med fribonde og løberpar har hvid klar kompensation.
Her spillede jeg det det noget uambitiøse 30. Lb2? som prompte blev besvaret med 30…c4!
Hvad der i stedet havde at foretrække var det stærke 30. e7! som kun kan besvares med 30…Tfe8 hvorefter 31. Lxc5! er afgørende. Sort kan ikke slå løberen tilbage da der følger 31…bxc5 32. Txb8, Txb8 33. e8D+, Txe8 34. Dxe8+, Kh7 35. Ld5! og sort må enten give afkald på en pæn mængde materiale eller blive sat mat.
Bedste forsvar er nok 31…Tb7 32. De5, Dxe5 33. fxe5, Td7 34. Ld6! med klar hvid fordel. Hvid har 2 bønder for kvaliteten og en overlegen stilling med en sort springer på a5 der spiller fandango.
I stedet for denne at se denne finesse røg jeg ud i en knap så attraktiv stilling hvor jeg måtte forsvare mig med alle midler. Det lykkedes mig at fuske modstanderen og med 1 minut tilbage på klokken afvikle til et tårnslutspil der var klart remis. 4,5 – 1,5!

På bræt 7 spillede Peter Dürrfeld et mere eller mindre katastrofalt parti. Trist for Peter som ellers har scoret flotte 3/4 i holdturneringen. Peter spillede en suspekt variant med sort og røg hurtigt under voldsomt pres fra den hvide mand. Det udlæste at Peters stilling stille og roligt kollapsede og da der pludselig var 3 bønder for lidt og truslerne hobede sig op måtte Peter række hånden frem. Øv. 4,5 – 2,5.

På sidste bræt spillede formanden Søren Møller et fornemt parti med de hvide brikker. Den forholdsvist lavere ratede modstander blev simpelthen stille og roligt mast tilbage på banen, og pointet sikkert hevet i land. 5,5 – 2,5!

Et godt resultat for ØBRO 2, der ligger lunt til oprykning. I de sidste to kampe venter Brøndbyerne og Hvidovre, som forhåbentlig kun skulle være et lille bump på vejen mod oprykning.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.