ØBRO 2 – Vestegnen 1

dsu_logo

Efter ØBRO 2 har sejret over Vestegnens 1 med 5-3 ligger ØBRO 2 nu i spidsen af holdturneringen. Det har været en god og solid start for 2. holdet!. Søren Møller Hansen kommenterer kampens begivenheder.

Picture 4

Endnu en fin sejr til ØBRO’s 2. hold!

2. runde af holdturneringen gav endnu en ganske fin sejr til ØBRO 2 i Mesterrækken på 5-3 over Vestegnen, som – i stærkeste opstilling – har et særdeles godt hold. Til kampen mod os havde de dog et par afbud – og måtte derfor stille med nogle knap så stærke reserver – i hvert fald ratingtallene taget i betragtning.

Jeg sad med et svært parti på 7. bræt – og mod afslutningen var der en del tidnød, så jeg fik ikke fanget alle detaljerne på de øvrige brætter. Derfor er følgende gennemgang af matchen med visse forbehold.

På 1. bræt spillede Ole et flot parti mod Vestegnens Mohammad Ali. Det virkede som et gennemført godt parti, hvor Ole havde kontrol hele tiden – og slog afgørende til i slutfasen. Stærkt! 1-0.

På 2. bræt havde Nils P. det væsentligt sværere. Jeg fornemmede, at han var under pres det meste af partiet – og kunne ikke rigtig få brikkerne til at spille ordentligt sammen. Til sidst måtte han ned. 1-1.

Bræt 3, hvor Claus havde sæsondebut, var det første til at blive færdigt – efter mindre end 1 time. Claus’ modstander gik ret hurtigt galt i byen – og efter 20 træk var det slut: Claus havde en fiks matsættende manøvre. 2-1.

Sebastian på 4. bræt kom ud i en stillingstype, som ikke behagede ham særligt godt kunne jeg fornemme. Der var meget lidt kaos og rusk i stillingen – og det er ikke den slags Sebastian trives bedst med. Han fik aldrig rigtig fat – og måtte til sidst ned. 2-2.

For Antti på 5. bræt gik det heller ikke så godt – jeg nåede ikke helt at se, hvad der præcist skete – men pludselig havde hans modstander to springere og en del bønder for et tårn . Det gik desværre ikke. 2-3.

Peter på 6. bræt spillede et flot parti efter min opfattelse. Han holdt modstanderen i et positionelt jerngreb med vedvarende pres. Og til sidst løb denne tør for tid. 3-3.

Jeg spillede decideret tamt i åbningen på 7. bræt – og kom til at stå meget presset og frygtede et hurtigt nederlag. Jeg fandt heldigvis en fortsættelse, som gav mig en bonde for en kvalitet med visse muligheder derefter. Jeg vandt senere yderligere en bonde – og med min gode bondestruktur fik jeg for alvor vendt udviklingen i partiet. I tidnøden mistede min modstander overblikket – og jeg kunne sætte et point ind på kontoen – men overbevisende, det var det ikke! 4-3.

Lars-Emil på 8. bræt fik tilsyneladende ikke noget synderligt ud af åbningen – men stod dog ikke rigtig skidt. I nogle forviklinger senere i partiet mistede hans modstander imidlertid kontrollen – og så blev sagen ellers ekspederet effektivt. 5-3.

Stor ros til især Vestegnens reserver på 7. og 8. bræt – som kæmpede særdeles godt trods den enorme ratingforskel. Både Lars-Emil og jeg havde ca. 400 ratingpoint mere end vores modstandere – det var bestemt ikke til at se i begyndelsen. Heldigvis fandt vi de rigtige løsninger til sidst, som kunne give os gevinsterne.

Alt i alt en god og tilfredsstillende sejr – som sammen med 5½-2½-resultatet fra 1. runde har bragt os op på 1. pladsen i rækken! Lyngby-Virum har også 10½ point – dog med færre matchpoint – og der venter et spændende topopgør mod dem i 3. runde på udebane den 9. december.

Søren Møller Hansen (holdleder)

Resultaterne i mesterrækken kan ses her.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.