ØBRO 3 – Gladsaxe 1

dsu_logo

Af Webmasteren

ØBRO 3 skulle mandag 3/11 møde Gladsaxe 1 på hjemmebane. Holdet går en svær sæson i møde efter oprykning, og tabte desværre også 3-5 til det stækre mandskab fra Gladsaxe.
Resultatet er dog noget andet end hvad der sker på brætterne, hvilket kan læses nedenfor!

På bræt 1 havde vi fået forstærning i form af Sietske. Det blev et parti som længe så ud til at være lige, men Sietske var den første til at komme i problemer på klokken. Stillingen blev rodet lidt sammen, og modstanderen tilbød remis i tildsnøden, men Sietske afslog og tabte desværre. Øv!

På bræt 2 kæmpede Finn Sølvsten med de hvide brikker. Det så ganske fornuftigt ud, og da der blev afviklet til slutspil vurderede jeg det som en lille fordel til Finn. Desværre fik sort overtaget og formåede at vinde bondeslutspillet med 4 mod 3.

På bræt 3 havde Lars Linnemann en meget presset stilling ret hurtigt. Det var dog ikke noget modstanderen kunne udnytte, og der blev afviklet til tårnslutspil. Tidnøden nærmede sig og Lars så ud til at komme mere og mere frem ad banen med bønderne, men det var svært at se om det kunne vindes med så lidt tid. Da der så kun var 30 sekunder tilbage på Lars’ ur kommer han pludselig i tanker om at der ikke er tillægstid ved træk 40. Stillingen er heldigvis klart vundet, og Lars når på fantastisk vis at sætte mat med kun omkring 10 sekunder igen. Flot spillet!

På bræt 4 var der igen et drabeligt tidsnødsdrama. Holger Lodahl spillede hvid ogfik omkring tidsnøden hevet en officer i land. Det så dog ud til at være svært at vinde, idet han kun havde en enkelt bonde tilbage i tårn+løber mod tårn. Modstanderen tilbød remis, men Holger afslog. Til sidst røg de sidste bønder og en remis så ud til at være inden for rækkevidde. Holger tilbød naturligvis, men modstanderen afslog! Holger havde utroligt lidt tid tilbage, og så var der ikke anden mulighed end at tælle træk. Da de 50 træk var gået, blev remis aftalt. Sikke et drama!

På bræt 5 var der lige så meget drama – denne gang helt fra start. Vores normale 5.-mand Claus havde sovet over sig, så holdet så ud til at tabe uden kamppå det bræt. Heldigvis fik vi fat i Christian Sylvester som i sidste øjeblik (1-2 minutter tilbage) udførte første træk. Senere i partiet fik Christian tilegnet sig en bonde, og kørte den hjem på rutinen. Stærkt spillet!

På bræt 6 så Sebastian Dam længe ud til at have en fornuftig stilling. Modstanderens høje ratingtal slog dog igennem i sidste ende, og Sebastian måtte desværre ned. Øv!

På bræt 7 sad Ted Sandbech længe med en lukket stilling (og havde desuden nok at gøre med at få fat på en afløser til bræt 5), og efter at stillingen længe havde været lukket, måtte han desværre også afgive hele pointet.

På bræt 8 havde Kim Olsen ligeledes en stærk modstander, men kunne til sidst hive en remis i land. Det er ikke ofte man ser en spiller hive point fra en modstander der har +300 i rating, så stort tillykke til Kim. Stærkt spillet!

Alt i alt må man sige at kampen er godkendt. Godt nok blev det til et nederlag på 3-5, men også mod et væsentlig stærkere hold. Det tegner godt for resten af sæsonen!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.