Øbro 1 – Odysseus 1

dsu_logo

Af Carsten Lodahl

Optakt

Der var lagt op til revanche match mod Odysseus, som vi jo havde en del halløj med sidste år. Det er lidt svært at glemme deres optræden efter sidste match fordi deres hjemmeside flød over med en del crap. Nu var indlæggene på deres hjemmeside ikke udtryk for holdets eller klubbens generelle holdning, men kun udtryk for et par få fladpanders ynkelige middelmådighed – men alligevel repræsenter en klubs hjemmeside jo hele klubben – og det gav anledning til en del provokationer, som ikke hører hjemme i skakverdenen. Heldigvis har de skiftet internetadminstrator, og det klæder dem virkelig ! Det viser at klubben er en skakklub med tryk på skak.
Og ganske rigtigt ankom en flok sportsfolk fra Odysseus for at spille skak ! Odysseus har et rigtigt godt hold og kedelig er deres spillestil absolut ikke. Vi havde afbud fra Søren Bech, men med Nils Pedersen som reserve var vores hold lutter 2000+ folk, så det så ganske pænt ud fra starten. Faktisk var vores forventede score 4,25 hvilket opstod på grund af at Odysseus stillede med 3 reserver (heraf dog Jacob Sylvan på 2191). Dvs vi skulle faktisk gerne holde dem stangen på de øverste brætter og hente lidt point på de laveste.

Partier

Undervejs i partierne kunne jeg ikke følge helt med, men min oplevelse var nu som følger.

1. Klaus Gadegaard – Nikolai Skousen (Øbro): 0-1

Ja – jeg kan ikke lade være at sige, at det er en sand fornøjelse at have Nikolai på holdet ! Hvad der for mig lignede et lige slutspil – dog med en lille sort fordel grundet løberparret i et slutspil med 2 officerer på begge sider – får Nikolai spillet bundsolidt og vinder partiet. Forud gik en dragevariant, hvor Nikolai fik spillet sig ind i en noget presset stilling. Hvordan ved jeg ikke – men Nikolai fik kæmpet sig tilbage og ud i et slutspil med fordel – og lidt efter lidt filet så meget på de fordele at det resulterede i et helt point – fedt !

2. Henrik Porte(Øbro) – Jacob Sylvan: 0-1

Henrik – vores hollandske islæt – var oppe mod hård modstand. jeg så ikke meget af partiet – kun at Henrik havde en meget mærkelig løber på a3 pegende ind i egen bonde på c5. Konkret variantberegning kunne jeg ikke nå, men et “æstetisk ” blik på stillingen fortalte mig at noget var klodset og forkert i hvids opstilling. Men jeg ved ikke om jeg gør Henrik uret i dette – og hvordan partiet senere forløb kender jeg heller ikke til, før Henrik måtte ned. Sådan er det men modstanderen er nu også en snu ræv. Næste gang gerne mere van Basten over afslutningerne og mere Koemann over forsvarsspillet…..

3. Søren Klausen – Jesper Vej (Øbro): 1-0

Selvom jeg sad ved siden af Jesper så jeg partiet før jeg selv var færdig. her var Jesper nede med en officer for en bonde, men forsøgte dog at trække i trådene og måske fremtvinge fejl fra modstanderens side. men stillingen var tabt og modstnderen tillod ikke noget fup og fidus.

4. Carsten Rønnow Lodahl (Øbro) – Uffe B. Rasmussen: 0-1

Jeg mødte samme modstander som sidste år – sidste år blev det remis i et parti hvor jeg var under pres, men havde ok kontrol med begivenhederne – fik en gylden chance men byttede af i forkert rækkefølge og lod dermed en god fordel slippe ud mellem hænderne og måtte forsvare mig i et kompliceret slutspil. Denne gang skulle jeg ikke lade nogen chance gå fra mig ! Hm – god plan men lidt sværere at udføre end at udtænke….jeg fik dog en ok stilling mod hans Budapester. Jeg har altid synes den er irriterende at spille imod – ikke pga at sort står specielt godt, men fordi jeg ikke har fundet ud af at bevæge mig udenfor den principielle opstilling som sort tilsyneladende altid får – det betyder at sort altid spiller i kendte farvande og det er jo normalt for dumt at tillade. Nå – men jeg fik en ok stilling – computeren siger godt nok lille sort fordel efter træk 10-12 stykker men det skyldes at jeg tillader ham at bytte sin springer for min hvidfeltede løber. Partiet følger egentlig ganske godt mine planer med min stilling – bl.a. får jeg byttet af på f3 hvor jeg slår med bonden. dette skulle jeg have udnyttet på en anden måde end jeg gjorde – jeg trak et forsigtigt kongetræk i stedet for at klø på i centrum og få fat i hans bedste brik – det var muligt at få hans sortfeltede løber eller i hvert fald at stække den gevaldigt. Men ak – mit kongetræk udnytter han fortrinligt og derefter er det bare ned af bakke. Han spiller et frisk løberoffer, som jeg forsvarer mig ok imod – jeg tror kun der er remis at hente for ham, men chancerne er på hans side idet jeg skal forsvare mig præcist. Efter endnu et elendigt træk fra min side må jeg ned med nakken. Æv.

5. Claus Olsen – Thomas Vils Pedersen (Øbro): 1-0

Jeg fik ikke rigtigt set Thomas parti. Jeg aner faktisk ikke hvordan det forløb – sorry Thomas men jeg kan ikke rigtigt skrive om det. Jeg kom først ind på et tidspunkt hvor hvid har 2 bønder mere i et dronningslutpil med sikker kongestilling for hvid. der var ikke noget at komme efter, men stærkt at du spiller videre !

6. Christian Eriksson (Øbro) – Erik Knudsen

Vores nye mand på holdet Christian spiller åbenbart frisk skak. Forrygende stilling – masser af officerer i slag. Christian holdt hovedet koldt og angrebet tvinger modstanderen i knæ. Stillingen er noget med meget åbne kongestillinger – hvid står godt nok med kongen mest beskyttet men den kan også komme på vandring efter en del skakker – sorts konge står dog helt åbent og kan skakkes fra flere sider – men at holde rede på sådan en stilling som kun kunne vindes med højrisikalbelt spil er bare i orden ! Stærkt spil Christian – det parti ser vi gerne på slyngelstuesiden …

7. Claus Mosby Jespersen – Max Hansen (Øbro)

Max kommer en officer foran. I en godt nok lidt rodet stilling ser det altså godt nok meget lovende ud for Max ! men hvad pokker gik galt ??? Satte du en officer i slag ? Remis blev udkommet – meget ærgerligt.

8. Nils Petersen (Øbro) – Jesper Friis

Jeg så ikke meget af partiet men det virkede som om at begge parter spillede på remis fra starten – i hvert fald var der ikke meget fart over Nils spil, og sort havde let ved at bytte af. Remis – ikke helt nok – der skal kæmpes noget mere for at presse lidt ud af selv remislignende stillinger – Nils – du spiller så godt, at du sagtens kan presse ham ud i svære principielle beslutninger og specielt i slutspillet kan modtsanderen jo let gå galt i byen.

Alt i alt kan vi ikke være tilfredse med at tabe 3-5 – mere kul på næste gang drenge…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.