ØBRO Nytår og KM 2008 – Runde 1

Så blev det tid til første runde af ØBRO Nytår og KM 2008!

Fra arrangørernes side var der spænding om hvorvidt alt ville køre 100% i den hidtil største ØBRO Nytår nogen sinde!
Mange mennesker, fyldte kælderlokaler og travlhed i baren er kun nogle få af de “tags” man vil kunne sætte på et så stort arrangement.

Imponerende 70 mennesker havde meldt sig til turneringen, før vi måtte lukke for tilmeldingerne. Men som altid følger der også mange afbud med mange tilmeldinger, og det kunne vi heller ikke slippe for i år. Blandt andet en af favoritterne, IM Karsten Rasmussen, måtte melde fra om morgenen d. 27 og så var det ellers til telefonerne. Der var nogle få reserver i baghånden, men de kunne ikke matche antallet af afbud. Det lykkedes os at få tilmeldt den sidste spiller kl. 13:10 (via telefon) og nåede derfor ikke de 70 deltagere i år, men 68 i stedet. Det er dog også ganske flot, og hele 20 deltagere mere end den tidligere rekord for ØBRO Nytår.

picture-133

Med en mindre forsinkelse kunne partierne således gå i gang. Med Søren Bech Hansen som chefturneringsleder, Sixten Thestrup som IT-ansvarlig samt Ted Sandbech i baren blev runden sat i gang. Der gik dog ikke mange minutter før det viste sig at der var knas med live-dækningen af de 4 øverste brætter, så uheldigvis blev kun 3 brætter vist den runde. Det er der blevet rettet op på, og teknikken skulle være i orden.

Første runde i en stor schweitzer-gruppe er altid interessant. Favoritterne møder “underdogs” og det er altid sjovt at se om der kommer nogle overraskelser. Det er dog ikke lige så gennemgående med “underdogs” i dette års turnering, da feltet er imponerende stærkt i bredden. Imponerende mange ligger over 2000 i rating, så der var på ingen måde lagt op til at favoritterne kunne snorke sig igennem de første runder. Det viste sig da også at dagen skulle byde på et par overraskelser:

picture-95

Turneringens højestratede spiller, IM Allan Stig Rasmussen, var hurtigt færdig. Han måtte afgive 0,5 point mod Brønshøjs Esben Christensen, som tilsyneladende må have set noget som Allan Stig ikke så. Esben tilbød remis, og efter lang betænkningstid tog Allan imod.

Næste favorit til at mærke et bid fra en lavere rated var FM Per Andreasen. Han havde sort mod Jes West Knudsen, og efter stort set alle brikker var byttet af stod de tilbage med et fuldstændig dødt tårnslutspil. Dermed også remis i det parti.

Man skulle ikke ret meget længere ned på listen for at se den næste overraskelse. Rutinerede IM Bjørn Brinck Claussen røg ligeledes i et meget lige slutspil mod BMS’eren Tom Skovgaard, og valgte at tilbyde at dele i porten. 0,5-0,5.

Det lokale håb, ØBRO’eren Nikolai Skousen (2274), fik for alvor smagt en “underdogs” vrede og måtte afgive det hele point mod junioren Mstislav Efimov (1976). Efimov er rejst hele vejen fra Rusland for at spille med i dette års turnering, og man må så sandelig sige at han allerede har gjort et indtryk på den gæve danske!

Mark Strange Hartsteen havde også besluttet sig for at komme godt ud af starthullet, og fik også hevet det halve point fra den noget højere ratede Aage Sinkbæk. Man kan så sandelig mærke at juniorerne ikke er kommet for at spille skak for sjov!

Søren Peschardt fra BMS var sidste favorit til at få en tur i rullemaskinen for denne omgang. Det blev mod Carsten John Andersen, der ikke lod sig trygge af de 500 ratingpoint der skilte de to. En, for mig at se, sikker sejr blev hevet i land af Carsten.

Resten af favoritterne gjorde rent bord, men det var interessant at se spillerne helt i toppen falde fra. Mon en favoritværdighed giver gummiarm? Det ser sådan ud!

En spændende runde ligger forude, hvor man stille og roligt vil se favoritterne møde hinanden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.