Amager 1 – ØBRO 2

dsu_logo

Sejr til ØBRO 2 ved fællesafslutningen!

ØBRO 2 vandt 5-3 over Amager ved fællesafslutningen i Ballerup.

Med en 5. plads og 4 points forspring til Amager på 7. pladsen inden den sidste runde i KSU’s holdturnering, skulle meget gå galt, hvis nedrykning skulle blive en realitet. Sådan var det imidlertid for to år siden – hvor vi havde et pænt forspring men med et 2-6-nederlag til Vanløse satte alt overstyr og måtte en tur ned i 1. række igen.

Denne gang klarede vi skærene på overbevisende måde – en gedigen indsats og 5-3 var slutcifrene, da de sidste tidnødsdramaer var overstået.

Picture 5

Slagets gang:

På 1. bræt spillede Nils P. (i Ole Bos fravær) mod John Holm – og er der to i den københavnske skakverdenen, der kender hinanden ud og ind – så er det de to . Nils spillede som sædvanligt ultrasolidt – og inden længe havde de sluttet fred. Remis. ½-½.

Det var overraskende, at det var Sebastian på 5. bræt, som blev færdig som nummer to – han plejer at være blandt de sidst færdige, men ikke denne gang. Han spillede som vi kender ham – aktivt spil og angrebsivrig – og det så en overgang ud til, at hans modstanders konge var ved at komme på afveje. Men han fik reddet sig i land – og der blev taget remis. 1-1.

Jeg spillede på 7. bræt mod Jens Holm. I ØBRO’s klubmesterskab sidste efterår var jeg i alvorlige vanskeligheder mod Jens, som burde have vundet vores parti – jeg fik dog med det yderste af neglene klaret remis. Jeg var derfor en smule nervøs for at komme ud i noget lignende – men heldigvis havde jeg bedre greb om denne gang. Vi spillede en skarp variant i kongeindisk – på et kritisk tidspunkt missede Jens desværre en detalje – og bukkede fælt en officer. Min kongestilling var imidlertid ikke helt skudsikker – så der var aktivt modspil, som jeg skulle tage hensyn til – og det kostede en del på klokken. Jeg bevarede dog fatningen – og hev en sejr hjem. 2-1

Kravet til os var 2½ point – og da Peter på 6. bræt havde set min gevinst fik han hurtigt taget remis, så der ikke længere var tvivl. Peter stod endda i overkanten, da han tilbød remis – men ingen grund til hasardspil i den situation, så det var helt OK. 2½-1½.

Efter den hektiske slutfase i mit eget parti måtte jeg ned i boden efter en sodavand – og da jeg kom op igen var de fleste partier færdige – kun Claus på 4. bræt sad tilbage. Derfor er de næste resultater ikke nødvendigvis i rigtig rækkefølge.

Niels Christian på 2. bræt – som startede holdturneringen flot med 2½ p. af 3, men siden havde tabt to partier i træk – fik desværre heller ikke ordentligt fat i denne runde og måtte ned. Jeg så kun en smule af partiet – så kan ikke sige præcis hvad der skete, men en ærgerlig afslutning for Niels Christian i comeback-sæsonen. 2½-2½.

Martin Reibs stilling på 3. bræt mod Arne Møller så længe temmelig suspekt ud. Arne plejer at have et godt tag på Martin – og det virkede som om, at der ikke skulle lave om på det. Martins evne til at få meget ud af svære stillinger blomstrede dog op i partiets slutfase – og det resulterede i et helt point – jeg så desværre ikke det afsluttende moment, men stærkt spillet! 3½-2½.

På 8. bræt havde Lars-Emil en fornuftig stilling gennem det meste af partiet, så vidt jeg kunne se – det bevægede sig dog aldrig over remisgrænsen, men det var også helt fint! 4-3.

Claus på 4. bræt var som sagt sidste mand tilbage mod Daniel Kokholm – og det blev en hektisk afslutning. I et kompliceret midtspil var der blev byttet af, så Claus havde 2 løbere og et tårn (samt et antal bønder) mod Daniels dronning (plus bønder). Daniel havde dog meget lidt tid tilbage til at finde en remis ved evig skak, som jeg frygtede Claus ville rende ind i. Og det lykkedes heller ikke – i stedet for røg Daniel ind i en fælde til sidst, så Claus kunne tage helt pointet. Fin afslutning på matchen! 5-3.

Alt i alt en ganske fornuftig turnering af os – to indledende sejre over Valby og Vestegnen – herefter en down-periode med tre sure nederlag til Lyngby-Virum, Herlev og Odysseus – hvorefter vi sluttede af med to sejre over K41 og Amager.

Især gevinsten over K41 var fornem – det var K41’s eneste nederlag i rækken, som de vandt med 2 point foran Herlev. Tillykke til K41 med oprykningen til 2. division!

Inden runden var vi en del point efter både Lyngby-Virum (4 p.) og Odysseus (2 p.), men da de tabte indhentede vi dem begge, så alle tre hold endte på 28½ point. Eftersom vi kom op på 8 matchpoint mod deres 7, så nappede vi med mindst mulig margin 3. pladsen i rækken! Ganske stærkt, selvom der var langt op til toppen med K41 (36½ p.) og Herlev (34½ p.)!

Amager (22½ p.) rykkede ned sammen med Valby (18 point), mens Vestegnen blev nr. 6 med 27 point.

Vores egen topscoreliste:

Søren 5 p. (af 6) – mesterspiller for første gang! (det skal dog lige konfirmeres endeligt)
Ole Bo 3½ p. (af 6) – mod meget stærk modstand – plus 10 ratingpoint.
Claus 3½ p. (af 6) – 0,60 point over forventet score.
Lars-Emil 3½ p. (af 6) – god debut i Mesterrækken
Nils P. 3½ p. (af 7) – 1,25 point over forventet score.
Peter 3 p. (af 6) – solidt, dog under forventet score
Niels Chr. 2½ p. (af 6) – flot start, men siden lidt ned – lige omkring forventet score.
Sebastian 2½ p. (af 7) – svær sæson, noget under forventet score.

Christian Sylvester og Martin Reib var reserver en gang hver – og det blev til hhv. ½ og 1 point, mens Martin Schweinberger og Antti desværre ikke fik point i denne sæson – men de vender med garanti stærkt tilbage i næste!

Picture 6

Holdlederen vil hermed takke alle for en god sæson – og vi vender tilbage næste år med målsætningen om en endnu bedre placering!

Søren Møller Hansen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.