Eminent start på holdsæsonen for ØBRO!

Første runde bød på flotte og solide sejre til ØBRO’s tre seniorhold – i skrivende stund mangler blot juniorrækkeholdet at spille.

Søndag startede 1. holdet i 1. division med at sende nyoprykkerne fra Køge hjem med et 7-1-nederlag. Bræt for bræt havde ØBRO også klart det stærkeste hold, men arbejdet skal altid gøres færdigt – og 7-1 var både flot og velfortjent efter en gennemført indsats! (se Henrik Portes beretning)

Mandag aften spillede både 2. og 3. holdet hjemme mod henholdsvis BMS 2 i Mesterrækken og Amager 2 i 2. række. Begge kampe endte 5½-2½ til ØBRO – sådan!

Således forløb aftenen for 2. holdet (ØBRO 2 – BMS 2 i Mesterrækken):
På 3. bræt havde Niels K. gang i et heftigt parti som Sort i en Kongegambit mod Martin Haubro. Jeg var flere gange forbi brættet for at tage et kig – men havde meget svært ved at gennemskue stillingen. Det så bare vildt ud! Jeg havde dog tiltro og store forhåbninger til Niels, som har vist en stærkt opadgående formkurve på det seneste – specielt en glimrende weekendturneringen for en god uges tid siden med en delt førsteplads i et hårdt felt. Til sidst måtte Martin da også bukke under for presset – og Niels afsluttede parti på nydelig vis… (mon ikke vi får det i kommenteret udgave en dag?) … 1-0.

Nils P. på 4. bræt fortalte efterfølgende, at han ikke havde været så glad ved udviklingen i sit parti mod Ib Skovgaard – han havde tabt lidt momentum undervejs i åbningen og midtspillet, men til sidst fik han kontrol i slutspillet … Det resulterede i remis. 1½-½.

Jeg spillede Sort mod Kim Nyvang Andersen på 7. bræt – jeg fornemmede, at jeg kom fint fra åbningen og havde et godt pres med en løber i a1-h8-diagonalen og en åben tårnlinje i c-linjen.
Følgende stilling opstod efter at Hvid lige har spillet 15.Sb3-d4? … og det fungerer dårligt

Hvid har fået problemer i a1-h8- og g1-a7-diagonalerne med en springer lige i krydset. Derfor skal der sættes hårdt ind mod Hvids sortfeltede løber: 15…Txc1! Forærer umiddelbart både en kvalitet og en tårnlinje, men investeringen kommer hurtigt tilbage: 16.Taxc1,Db6 17.Tc4 (andre forsøg er ikke for alvor brugbare) 17…Lb5 18.Td1,Lxc4 19.Dxc4,Dxb2 og den ønskede bondegevinst var i hus. Jeg fik hurtigt en rigtig foræring efter 20.Kf1,Sf6 21.f4? En bonde i slag! 21…Sxe4 og modspillet efter 22.Se6,fxe6 23.Dxe4 er udramatisk efter 23…De5, selvom 23…e5 givetvis er mere præcist. I de følgende træk kunne jeg til tider have været skarpere, men sejren kom aldrig i fare. 2½-½.

På 2. bræt så Max længe ud til at have en ganske fornuftig stilling mod Jacob Brorsen – så jeg var fuld af fortrøstning om mindst en remis i dette parti. Desværre løb tiden fra Max – og han tabte kontrollen. Surt nederlag. 2½-1½

Til slut manglede fire brætter, som blev afgjort i den absolut sidste fase. Det blev spændende:
Peter på 8. bræt havde undervejs en lidt svær stilling mod Jon Capion, syntes jeg. Han tabte en bonde – dog med en del brikker tilbage på brættet og ikke helt nem situation. Men Jon brugte alt for meget tid til at få afviklet tilstrækkeligt … og det udnyttede Peter flot til at holde presset i Jons voldsomme tidsnød. Til sidst bukkede Jon under. Fin arbejdssejr til Peter! 3½-1½.

På 6. bræt havde Claus tidligt fra åbningen et godt tag på Tom Skovgaard. Han fik etableret en hær af stærke centrumsbønder, som langsomt – men sikkert og effektivt – begyndte at mase sig frem over brættet. Toms modspil var, som jeg kunne se det, hele tiden et skridt bagefter – og da det sidste forsøg også løb ud i sandet var det forbi. Flot spillet af Claus. 4½-1½.

Niels Christian på 5. bræt spillede mod Miriam Olsen – og havde et stykke inde i midtspillet tabt en bonde og stod med en meget vanskellig stilling, som jeg frygtede ville ende med tab. I begyndende tidsnød er Niels Christian imidlertid en sand mester i at få meget ud af lidt – og det lykkedes også denne gang, hvor han med hiv og sving fik kæmpet sig tilbage og holdt remis. Stærk arbejdsindsats. 5-2.

Sidste mand var Ole Bo på 1. bræt mod Benjamin Skjoldan – det blev en højdramatisk afslutning! Undervejs syntes jeg, at Ole stod godt – og ved overgang fra midtspil til slutspil fik han springer+løber mod tårn og samme antal bønder på begge sider. Han fik afviklet på fin vis til springer+løber+bonde mod tårn ved indgangen til tidnøden. Begge kredsede om den varme grød – skulle der afvikles til et rasende drama, hvor Ole skulle sætte med mat med springer og løber med kort tid på klokken – eller ej…? Det virkede som om ingen af spillerne havde lyst til denne afslutning!
Med kort tid på klokken fik Ole denne stilling (Ole med Sort er i trækket):

Her så Ole desværre ikke gevinsten 1… Lb7-e4!, som efterfølgende kan sætte den afgørende prop i: 2…Le4-b1! Det nytter ikke noget, at tårnet forlader 1. række fordi Sort får dronningen på a1 med skak! Hvis Hvid prøver med 2. Kc4 (eneste frie felt til kongen!) kunne en variant være 2…Lb1 3.Tg7,Sa5+! … og bonden går i mål. Ole spillede 1…a1D+ og fik slutspillet med springer og løber mod konge – ærgerligt nok var der ikke tilstrækkelig med tid til at realisere gevinsten… Remis, men en meget spændende afslutning. 5½-2½.

Alt i alt en meget flot sejr mod det stærke BMS-hold!

Holdleder
Søren Møller Hansen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.