Frederiksberg 1 – Øbro 1

dsu_logo

Af Carsten Lodahl

Optakt

Frederiksberg er nedrykkere fra 1. division og holdet består af en lang række erfarne snu spillere. På papiret var vi dog helt lige mht forventet score, men det skyldtes at de stillede med 2 reserver på ca. 1770. Vi måtte stille med 1 reserve – her stillede Sietske Greuwe op for Søren Bech. Herligt med alle disse hollændere i klubben.

Nå men min egen optakt til dagens parti var meget pinlig, da jeg kom ½ time for sent. Jeg var til et arrangement om formiddagen der sagtens skulle kunne passes ind, men pga alle mulige forsinkelser som jeg ikke selv havde en jordisk chance for at undgå var kl. 11.50 inden jeg kunne tænde mobil og bil og drøne fra Hillerød. Heldigvis er det gode folk der er på holdet ! Thomas Vils og Nikolai klarede holdopstillingen og holdet begyndte matchen som planlagt. Da jeg omsider kom frem, virkede I rolige og fokuserede på Jeres partier – herligt – tak gutter og undskyld forsinkelsen !

Partierne

Jeg var naturligvis nødt til at spille koncentreret fordi jeg skulle hente ½ time på tiden samtidig med at min modstander spillede meget hurtigt – derfor så jeg ikke vildt meget men har dog følgende oplevelse af forløbet:

1. Nikolai Skousen (Øbro) – Svend Hamann: ½-½

Igen spiller Nikolai et godt parti med god kontrol og godt pres. Men som Nikolai selv gør opmærksom på efter spillet, så er der en afbytningsmulighed op mod tidskontrollen, der ryger fløjten – en mulighed var ellers at spille det listige løber d5 umiddelbart foran e6 bonde og dermed i slag – truslerne gjorde dog at han enten måtte tage den med vundet spil for hvid eller at han måtte acceptere et bondetab, der måske går hen og betyder en tabt stilling. Men der bliver afviklet til 2 hvide bønder og dronning mod sorts dronning og løber. det holder remis i de fleste varianter, meeeen jeg synes dog det så lidt faretruende ud til sidst, fordi sort peger lidt kraftigt mod hvids h2 bonde. Nå men remis efter godt spil – herligt.

2. Dan Andersen – Henrik Porte (Øbro)

Henrik spillede et meget meget flot parti, hvor sort ganske langsom pumpede luften ud af modstanderen, der ellers havde lagt an til tungt skyts mod sort. Overblikket til sidst var fortrinligt – stærkt spillet Henrik !!!

3. Jesper Vej (Øbro) – Per Henrik Dorff Jørgensen

Jespers parti så jeg ikke meget af før det hed løber og 3 bønder mod tårn og 2 bønder – her var partiet tabt, men der blev spillet lidt videre – og det skal man altså gøre, for der er alt at vinde ! OK Jesper – næste gang må du være sulten… ser frem til et killerparti 🙂

4. Henrik Sørensen – Carsten Rønnow Lodahl (Øbro)

Min modstander spillede en drønsolid opstilling med d4, e3 og c3. Men han truede heller ikke noget, og jeg fik en rigtig god stilling efter ca. træk 15. Jeg synes faktisk det er mig, der står bedst og truer ham med at sprænge centrum op og rigtig få gavn af mine løbere på g7 og b7. men jeg tøver og lader ham få en god afbytning i centrum – rigtig rigtig dumt spillet. Herefter fortsætter jeg min planlægning med min dronning over på kongefløjen og forsøge at true noget der – men men men det skulle jeg ikke have gjort – den plan hørte til en lidt anden opstilling som jeg havde forpasset – i stedet for at acceptere dette spillede jeg de temaer der ville have været gode i en lidt anden stilling. Men det forstod han sandelig hurtigt at udnytte og jeg blev presset tilbage og stod decideret pinligt efter træk ca. 25 – og i træk 32 kommer jeg så en hel officer bagud med 0 kompensation ! Stillingen er dog rodet, og jeg kan måske fuske noget mod hans konge, hvorfor jeg ikke giver op. Han jagter min dronning, som tilsyneladende kan fanges – jeg har dog et par flugtfelter til den, hvor jeg stadig kan true små irriterende ting… men så mener han, at han kan fange min dronning – og derfor spiller han lige le2 som er en dronning mat – dronningen kan ikke komme væk – har ingen felter at gå til og må altså også lade livet … bortset fra det helt utrolige at den kan slå hans bonde på g2 og sætte ham mat. Det var et point men ikke noget jeg kan være glad for – han havde udspillet mig totalt, og jeg kan kun sende ham en venlig ment tanke.

5. Thomas Vils Pedersen (Øbro) – Lars Bo Rasmussen

Thomas ofrer en kval og får rigtigt godt spil for den ! Efteranalyserne viser gode muligheder men også at sort hurtigt kan komme tilbage og få gang i sine tårne hvis hvid ikke holder ham i et jerngreb ! Stillingen viser sig at blive mere kompliceret for hvid at spille, og sort får dygtigt tvunget noget afbytning igennem. Afbytning til tabt slutspil for hvid, der dog bliver spillet lidt videre på – igen sådan skal det være – selvom han ikke hopper i nogen fælder.

6. Frode B Nielsen – Christian Eriksson (Øbro)

Hvid mister en officer i en afbytning i centrum i en dragevariant. Sort står dog ganske udmærket, og ville under alle omstændigheder få pres mod hvid. Chrstian spiller en god gang kampskak, og så er det jo en fordel at fåe rigtigt kompromisløse stillinger. det må man sige, at han fik – og det blev til endnu et helt point ! christian er nu oppe på 3 point for 3 partier – simpelthen suverænt !!

7. Max Hansen (Øbro) – Lars Orio

Max stod bare bedre og bedre og spillede et rigtigt godt parti. dejligt med en sejr….. helt fortjent at den kørte i mål, men ikke nogen selvfølge hvis jeg må være så fri Max – dejligt dog at der ikke pludselig kom spøgelser på banen !

8. Lars Foldager Pedersen – Sietske Greeuw (Øbro)

Sietske stod til gevinst ! Men måske var det en ok ide at acceptere remis fordi “klokken var mange” .. for sort. Vi tror at stillingen er vundet, og det kunne i hvert fald have været fedt om det havde været afprøvet – men ok – det er spilleren ved brættet der bedst kan bedømme om vedkommende tror der er gevinst eller ej – hvis man alligevel ikke kan få øje på den og er i tidnød er det jo ok at tage den remis.

Alt i alt 5-3 til os – helt forrygende flot resultat ! glæder mig til næste gang, hvor AS04 er modstanderen. Der er nu ved at være godt gang i gryderne rundt omkring på holdet !

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.