Hørsholm 1 – ØBRO 1

dsu_logo

Vi spillede vores første runde ude mod Hørsholm søndag d. 2. November, hvor vi havde to nye spiller på holdet i form af Henik Porte (fra Holland) og Christian Eriksson, som tidligere spillede for Hørsholm. Vi havde yderligere 3 reserver på holdet i Niels Haahr Hornekær, Martin Reib Petersen og Sietske Greeuw (fra Holland), så holdet så således ud:

1. Nikolai Skousen
2. Henrik Porte
3. Jesper Vej
4. Thomas Vils Pedersen
5. Christian Eriksson
6. Niels Haahr Hornekær (res.)
7. Martin Reib Petersen (res.)
8. Sietske Greeuw (res.)

Vi var på forhånd favoritter og med oddsene Hørsholm (3,20) – ØBRO (4,80) skulle vi helst vinde.

Bræt 1.
Jeg kom godt ud af en engelsk åbning med hvid, hvor jeg valgte at spille e4 i stedet for e3 mod Lb4. Jeg var egentlig meget godt tilfreds med min stilling, men med Dd2?! Giver jeg Alexander mulighed for at komme ind i kampen. Han spiller forkert med a5?! ( i stedet for S5c6 med idéen at få en springer på feltet d4 havde været meget lige. Jeg får spillet b5 efter a5 og forhindre dette samt sætter et angreb ind i centrum og på kongefløjen 1-0.

Hvid: Nikolai Skousen, ØBRO Sort: Alexander Kasper Rhee, Hørsholm

Game viewer by ChessTempo

Bræt 2.
Det så ud som om at Henrik kom dårligt ud af en dronningegambit, hvor hvid fik en springer til d6 med skak og tvang kongen til f8 dog uden dronningerne på brættet. Jeg brød mig ikke så meget om hans stilling, men det lykkedes dog Henrik at få sine brikker ud og kongen ind mod centrum, hvor på modstanderen tilbød remis 0,5-0,5. Godt gået.

Bræt 3.
Jeg mener åbningen var en c3 siciliansk, hvor at sort får en isoleret d-bonde, der bliver byttet en masse brikker af. Efter sort får spiller d4!, med taktisk spil er han af med sin isolani og partiet ender hurtigt remis 0,5-0,5.

Bræt 4.
Thomas spillede dronningegambit og fik byttet dronningerne på b3 som giver hvid en dobbeltbonde, der bliver byttet en masse brikker og det ender med et springer slutspil, som Thomas mener er lige da hvid har en mere aktiv konge 0,5-0,5.

Bræt 5.
Christian som skulle op i mod hans holdkammerater spillede et meget aktivt parti, som jeg synes var rygende uklart og rodet, men meget spændende! Åbningen var fransk og sort fik et godt centrum og hvid angreb på kongefløjen. Jeg ved ikke lige hvordan partiet forløb, men resultatet blev 1-0.

Bræt 6.
Niels Haahr spillede en udmærket lukket sicilianer med sort og fik en fordel med kun bønder på kongefløjen og løberparret som var meget stærke. Det så rigtig godt ud, men stillingen ender senere remis 0,5-0,5.

Bræt 7.
Martin fik meget hurtigt en god stilling i en katalansk åbning og vælger at gå til angreb på kongen. Sort får forsvaret sig og vinder senere en bonde. Sort vælger ikke den korrekte fortsættelse hvor på Martin med Tc7! vinder bonden tilbage og partiet ender remis 0,5-0,5.

Bræt 8.
Sietske spillede c5 og g6 mod engelsk, hvor hvid angreb på dronningefløjen med a3, b4 og Tb1. Sietske kunde ikke lide hendes stilling, brugte for meget tid og tabte senere en officer efter Dc6. Hun prøvede at rode brikkerne sammen, men satte et tårn i slag 0-1. Kom igen næste gang.

Vi vandt kampen Hørsholm 3,5 – ØBRO 4,5 og ligger nummer 3 i gruppen. Vi ser frem til næste runde som er i mod Odysseus, som nogle husker fra sidste års nederlag og det skal der rettes op på!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.