K41 3 – ØBRO 2

dsu_logo

Den udsatte kamp fra d. 2. februar blev aviklet d. 10. marts og resultatet endte med en knebent sejr til ØBRO-drengene. Det er et flot resultat, da de er det eneste hold der har slået det førende hold i gruppen!. ØBRO 2 ligger nr. 5 inden sidste runde af holdturneringen.

Picture 6

Flot 4½-3½-sejr til ØBRO’s 2. hold over K41.

I onsdags spillede ØBRO’s 2. holdet den udsatte match fra 5. runde mod K41’s stærke 3. hold, som var ubesejret inden kampen.

Især K41’s seneste sejr på 7-1 over Vestegnen indgød klart respekt – men ikke frygt – og da det gjaldt, lod vi os ikke rokke. Vi vandt 4½-3½! Og det var endda mere overbevisende end cifrene antyder.

Her følger en kronologisk gennemgang af aftenens forløb.

På 7. bræt sad jeg selv – og blev først færdig. Jeg kom ud i en variant med Hvid i Kongeindisk, som jeg generelt har haft gode erfaringer med. Ret hurtigt fik jeg stablet et solidt angreb på benene – og efter blot 24 træk måtte min modstander kapitulere. En dejlig gevinst og en fremragende start på matchen. 1-0.

Ved siden af mig sad Lars-Emil på 8. bræt – og han havde det noget sværere. Han spillede Sort i en Kongegambit – og var på glatis i åbningen. Hans modstander, Jan Løfberg, opbyggede et hårdt tryk i centrum, men fik ikke spillet sit kvalitetsoffer helt korrekt – og Lars-Emil fik således med nød og næppe hevet en remis i land. Godt fightet! 1½-½.

Nils P. på 2. bræt spillede enormt solidt og påpasselig mod 2200-manden Steen Clausen. Når det kører for Nils P. på denne måde har selv stormestre svært ved at få skovlen under ham – og det lykkedes heller ikke for Steen i denne omgang. Remis – og vi er stadig foran! 2-1.

På 4. bræt sad Claus, som i foregående runde var meget uheldig i slutfasen – og han virkede særdeles opsat på at tage revanche i denne match. Modstanderen var Rasmus Jørgensen, som inden kampen havde scoret 4½ point i de første 5 runder – så det så ikke let ud på forhånd. Men Claus spillede meget stærkt – og i et slutspil med springer og 3 bønder (Claus) mod løber og 3 bønder (Rasmus) trak han det længste strå ved at udnytte sin ene fribonde. Flot. 3-1.

Christian Sylvester på 3. bræt havde det svært undervejs i partiet. Hans modstander pressede godt på mod Christians baglinje – og det virkede som om, at slutspillet ville blive problematisk. Men Christian havde alligevel godt styr på tingene – og efter noget tid måtte modstanderen opgive de sidste gevinstforsøg . Remis. Det begyndte at se vældig godt ud! 3½-1½.

På 1. bræt havde Ole Bo også styr på tingene – som jeg kunne se havde han holdt sin modstander i et jerngreb en stor del af partiet med et vedvarende pres. Det resulterede i, at modstanderen kom i alvorlig tidnød – og til sidst kunne hverken stillingen eller klokken bære mere. Gevinst igen – og sejren var hjemme – men hvor stor ville den blive. 4½-1½.

På de sidste to brætter så det også lovende ud – Niels Christian på bræt 4 havde været noget under pres en del af partiet, hvor modstanderen havde fået etableret det tunge skyts i h-linjen i en variant, hvor der var rokeret til hver sin side. Det så imidlertid helt fint ud for Niels Chr. efter afvikling til et tårnslutspil med tårn og 5 bønder på hver side. Han havde endda helt god tid også – men snublede desværre fælt i den afgørende fase. Ærgerligt nederlag – han havde fortjent en bedre skæbne. 4½-2½.

Sebastian på 6. bræt var også kommet ud i et slutspil – her med dronninger og 4 bønder på hver side. Igen så det helt ud som om der var styr på tingene – og også her havde vores mand bedre tid end modstanderen. Men ak – Sebastian missede den ellers klare remis, da bønderne til sidst skulle løbe om kap. Virkelig surt for Sebastian, der også for et par runder siden glippede en remischance i et slutspil.

Sejren blev derfor på 4½-3½ efter en overordentlig flot indsats – og med lidt tur i den kunne sejren endda have været en anelse større.

Trods nederlaget ligger K41 klart i spidsen for Mesterrækken – men meget kan ske i sidste runde, som spilles som fællesafslutning i Ballerup lørdag den 20. marts. Vi ligger aktuelt på 5. pladsen og skal møde nedrykningstruede Amager – med et stort nederlag kan vi komme i fare, men jeg tror og håber på en sejr, så vi måske kan avancere en enkelt plads.

Søren Møller Hansen, holdleder