K41 3 – ØBRO 2

dsu_logo

Den udsatte kamp fra d. 2. februar blev aviklet d. 10. marts og resultatet endte med en knebent sejr til ØBRO-drengene. Det er et flot resultat, da de er det eneste hold der har slået det førende hold i gruppen!. ØBRO 2 ligger nr. 5 inden sidste runde af holdturneringen.

Picture 6

Flot 4½-3½-sejr til ØBRO’s 2. hold over K41.

I onsdags spillede ØBRO’s 2. holdet den udsatte match fra 5. runde mod K41’s stærke 3. hold, som var ubesejret inden kampen.

Især K41’s seneste sejr på 7-1 over Vestegnen indgød klart respekt – men ikke frygt – og da det gjaldt, lod vi os ikke rokke. Vi vandt 4½-3½! Og det var endda mere overbevisende end cifrene antyder.

Her følger en kronologisk gennemgang af aftenens forløb.

På 7. bræt sad jeg selv – og blev først færdig. Jeg kom ud i en variant med Hvid i Kongeindisk, som jeg generelt har haft gode erfaringer med. Ret hurtigt fik jeg stablet et solidt angreb på benene – og efter blot 24 træk måtte min modstander kapitulere. En dejlig gevinst og en fremragende start på matchen. 1-0.

Ved siden af mig sad Lars-Emil på 8. bræt – og han havde det noget sværere. Han spillede Sort i en Kongegambit – og var på glatis i åbningen. Hans modstander, Jan Løfberg, opbyggede et hårdt tryk i centrum, men fik ikke spillet sit kvalitetsoffer helt korrekt – og Lars-Emil fik således med nød og næppe hevet en remis i land. Godt fightet! 1½-½.

Nils P. på 2. bræt spillede enormt solidt og påpasselig mod 2200-manden Steen Clausen. Når det kører for Nils P. på denne måde har selv stormestre svært ved at få skovlen under ham – og det lykkedes heller ikke for Steen i denne omgang. Remis – og vi er stadig foran! 2-1.

På 4. bræt sad Claus, som i foregående runde var meget uheldig i slutfasen – og han virkede særdeles opsat på at tage revanche i denne match. Modstanderen var Rasmus Jørgensen, som inden kampen havde scoret 4½ point i de første 5 runder – så det så ikke let ud på forhånd. Men Claus spillede meget stærkt – og i et slutspil med springer og 3 bønder (Claus) mod løber og 3 bønder (Rasmus) trak han det længste strå ved at udnytte sin ene fribonde. Flot. 3-1.

Christian Sylvester på 3. bræt havde det svært undervejs i partiet. Hans modstander pressede godt på mod Christians baglinje – og det virkede som om, at slutspillet ville blive problematisk. Men Christian havde alligevel godt styr på tingene – og efter noget tid måtte modstanderen opgive de sidste gevinstforsøg . Remis. Det begyndte at se vældig godt ud! 3½-1½.

På 1. bræt havde Ole Bo også styr på tingene – som jeg kunne se havde han holdt sin modstander i et jerngreb en stor del af partiet med et vedvarende pres. Det resulterede i, at modstanderen kom i alvorlig tidnød – og til sidst kunne hverken stillingen eller klokken bære mere. Gevinst igen – og sejren var hjemme – men hvor stor ville den blive. 4½-1½.

På de sidste to brætter så det også lovende ud – Niels Christian på bræt 4 havde været noget under pres en del af partiet, hvor modstanderen havde fået etableret det tunge skyts i h-linjen i en variant, hvor der var rokeret til hver sin side. Det så imidlertid helt fint ud for Niels Chr. efter afvikling til et tårnslutspil med tårn og 5 bønder på hver side. Han havde endda helt god tid også – men snublede desværre fælt i den afgørende fase. Ærgerligt nederlag – han havde fortjent en bedre skæbne. 4½-2½.

Sebastian på 6. bræt var også kommet ud i et slutspil – her med dronninger og 4 bønder på hver side. Igen så det helt ud som om der var styr på tingene – og også her havde vores mand bedre tid end modstanderen. Men ak – Sebastian missede den ellers klare remis, da bønderne til sidst skulle løbe om kap. Virkelig surt for Sebastian, der også for et par runder siden glippede en remischance i et slutspil.

Sejren blev derfor på 4½-3½ efter en overordentlig flot indsats – og med lidt tur i den kunne sejren endda have været en anelse større.

Trods nederlaget ligger K41 klart i spidsen for Mesterrækken – men meget kan ske i sidste runde, som spilles som fællesafslutning i Ballerup lørdag den 20. marts. Vi ligger aktuelt på 5. pladsen og skal møde nedrykningstruede Amager – med et stort nederlag kan vi komme i fare, men jeg tror og håber på en sejr, så vi måske kan avancere en enkelt plads.

Søren Møller Hansen, holdleder

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.