Kramnik vandt Tal Memorial 2009

tal2009

Tal Memorial 2009 er afsluttet og Kramnik vandt med 6/9 efter fantastisk spil i turneringen. Hans spil var som altid forholdsvis sikkert, men han spillede også meget energisk og fik derfor mange stillinger hvor der kunne spilles på gevinst. Han viste også utrolig gode forsvarskundskaber og var helt sikkert den bedst spillende i turneringen. Hans gevinster mod henholdsvis Morozevich og Ponomariov var præget af aktivt spil.

images

Ivanchuck mødte i sidste runde Kramnik med hvid og skulle vinde over ham for at tage turneringssejren. Ivanchuck fik langsom bygget et angreb op mod sorts konge, men Kramnik spillede iskoldt Tg8, Kh7-h8-g8 og partiet endte remis bagefter. Den kritiske stilling hvor Ivanchuck havde andre muligheder opstår efter sorts 21…Tg8.

Billede 2

Her spillede han 22.Sd4, men der muligheder med 22.Lxg6! eller 22.Sxe6!? som ser meget interessante ud. Ivanchuck havde på dette tidspunkt også brugt meget tid og måtte tage en beslutning. Ærgeligt for Ivanchuck som nok havde en chance for at tage turneringssejren, hvis han havde prøvet en anden fortsættelse.

Billede 3

Carlsen sluttede af med at vinde de 2 sidste partier og partiet i 8. runde mod Ponomariov lignede en gang hårde tæsk i en siciliansk-najdorf, hvor sort aldrig nåede at få kongen i sikkerhed. Carlsen spillede solidt og var ubesejret igennem hele turneringen.

Game viewer by ChessTempo

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.