Lyngby-Virum 1 – ØBRO 2

dsu_logo

Svær 3. runde for ØBRO’s 2.hold.

Picture 2

Efter to flotte gevinster i de første runder af holdturneringen måtte ØBRO’s 2. hold tage til takke med 3 point i den svære udekamp mod Lyngby-Virum. Inden rundens kampe lå vi på en delt førsteplads med 10½ point med netop Lyngby.

Topkampen blev lige så svær som forudset – og vi var ikke i nærheden af en sejr. Sådan gik det bræt for bræt:

Ole på 1. bræt stod ganske fornuftigt det meste af tiden. Der var blevet rokeret hver sin vej – hvilket gav spil på begge fløje. Desværre pressede Ole for hårdt på et tidspunkt, hvor en mere forsigtig fortsættelse nok ville have været bedre – og til sidst måtte han ned efter flot spil af hans modstander. 0-1.

Nils’ modstander på 2. bræt brugte meget tid i begyndelsen af partiet – og eftersom Nils tilmed fik en behagelig stillingstype, så var jeg rimelig fortrøstningsfuld. Det lykkedes dog ikke Nils at finde noget afgørende – og de enedes om remis. ½-1½.

Den mest overbevisende indsats for os var Niels Christian på 3. bræt. Han stod ganske godt gennem hele partiet – og fik sat et afgørende angreb ind på kongefløjen, da det gjaldt. Flot spillet! 1½-1½.

Claus på 4. bræt havde det svært. Jeg fornemmede, at han var under pres gennem hele partiet – og det lykkedes ham ikke at vriste sig fri. Han var sidste mand, som blev færdig, men uden point. 1½-2½.

Sebastian på 5. bræt gik det ikke bedre for – tværtimod. Han gik helt galt i byen – og i løbet af få træk ramlede hele hans stilling sammen. Ærgerligt, men det virkede som en decideret offday. 1½-3½.

På 6. bræt spillede Peter kontrolleret og forsøgte senere at tage initiativet. Men hans modstander spillede meget påpasseligt – og gik ind i de komplikationer, som Peter havde prøvet at stille op. Dermed endte det remis. 2-4.

På 7. bræt sad jeg selv – og blev færdig som den næstsidste. (det plejer næsten altid at blive sent for mig!). Jeg fik en stilling, som var svær at gennemskue for mig – og var nervøs for, at jeg ikke ville få noget særligt ud af det. Men i de situationer, hvor tingene var kritiske – så spillede min modstander lidt for forsigtigt. Derfor kunne jeg etablere et moderat pres, som han til sidst bukkede under for. Et tiltrængt helt point ind på kontoen til os. 3-4.

Martin var trådt til med kort varsel – og kæmpede bravt på 8. bræt. Men i en svær stilling tabte han først en bonde – og lidt senere endnu en – og til sidst var løbet kørt. 3-5.

Jeg havde inden kampen selvfølgelig håbet på et lidt bedre resultat – men var godt klar, at det ville blive en vanskelig opgave. Lyngby-Virum har simpelthen et stærkt hold – og må absolut siges at være blandt favoritterne til at rykke op.

Vi er dog stadig klar til at tage udfordringen op når turneringen fortsætter efter nytår!

Søren Møller Hansen, holdleder

Resultaterne i mesterrækken kan ses her.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.