Odysseus 3 – ØBRO 2

dsu_logo

Af holdleder Søren Møller Hansen

Det blev nærmest en massakre, da vi gæstede Odysseus’ 3. hold i denne uge. Nok stillede vi i nærmest stærkeste opstilling med mesterspillere på alle 8 brætter – men de sidste to runders resultater havde ladet meget tilbage at ønske, så vi var enige om, at der skulle fuld koncentration til for at opnå en tilfredsstillende score. Og det skete på denne måde:

På 5. bræt vandt Claus en kvalitet efter blot 20 minutters spil – og en times tid senere var denne føring forvandlet til en hel officer uden nogen form for kompensation. Der gik ikke længe før modstanderen måtte give op. 1-0.

Sietske på 7. bræt var næsten lige så hurtigt færdig – hun pressede modstanderen stærkt allerede i åbningen, så han bl.a. ikke fik rokeret. Med to tårne i den åbne d-linje blev det til sidst for meget for den stakkels Odysseus-mand – og gevinsten blev en realitet. 2-0.

Nils P. på 1. bræt med Hvid fik en fornuftig stilling uden den store dramatik. Sorts bønder på dronningefløjen begyndte at se lidt slatne ud – men til gengæld fik han stillet et angreb på benene på kongefløjen. Nils måtte sætte sine officerer lidt passivt for at forsvare sig – og tilbød remis, da Sort nok havde en lidt bedre og aktiv stilling men noget bagud på tid. Han tog imod. 2½-½.

På sidste bræt havde Peters modstander ofret en bonde i åbningen mod at få et godt løberpar. Det så fornuftigt ud for Peter alligevel og han byttede dronningen væk for to tårne – stadig med en bonde mere. Modstanderens løberpar var dog et særdeles godt aktiv – og Peter måtte nøjes med trækgentagelse og remis. 3-1.

Andreas på 4. bræt stod ganske godt gennem hele partiet – men der gik en del tid inden han fik hul på bylden. Hans modstander kom ikke rigtig fri af et pres på dronningefløjen og måtte give 2 bønder – med klar gevinststilling til Andreas. Et sødt lille matangreb afsluttede partiet. 4-1.

På 6. bræt var der sæsondebut til Sebastian Bender, som ikke havde spillet holdskak i omkring et år. Det blev et spændende parti, hvor Sebastian ikke tog sig af, at modstanderen i en længere trækfølge var en officer foran – til gengæld sørgede han markant for, at modstanderens kongeforsvar nedsmeltede totalt på f2, hvorefter han eftertrykkeligt blev sat mat. 5-1.

Niels K. på 3. bræt virkede meget koncentreret og fokuseret efter et par sløje resultater i de foregående to runder. Han fik presset sin modstander langsomt men sikkert i bund, således at denne brækkede totalt sammen til sidst og gik mat. Flot og stilrent! 6-1.

Sidste mand færdig var Martin Reib på 2. bræt. Stillingen havde været ret lige gennem det meste af partiet, men hans modstander var begyndt at komme i markant tidnød. Ved indledningen til denne tidnød fik Martin på effektiv vis vundet en kvalitet – og modstanderens mere eller mindre desperate redningsforsøg prellede fuldstændigt af på Martin, som kunne køre gevinsten sikkert i hus til sidst. 7-1.

En gennemført flot og koncentreret indsats har med denne sejr bragt os tilbage på 1. pladsen i gruppen. Der mangler fortsat tre vanskelige runder – og intet er givet på forhånd. Men nu er fundamentet for et stærkt forår for ØBRO’s 2.hold lagt. Lad os håbe at vi kan gå hele vejen og komme i mål med en oprykning til Mesterrækken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.