Roskilde – ØBRO 1

dsu_logo

Sidste runde af 1. Division, gruppe 1 er spillet og der var mest spænding omkring nedrykkerne, da BMS var næsten sikre på oprykning. Frem havde en mulighed for at rykke op, men så skulle de score 2 point mere end BMS, da Frem havde flest matchpoint, muligheden var der, men det skete ikke.

Kampen om nedrykningen forsatte indtil sidste parti, da Roskilde var sikre på nedrykning, lå kampen imellem Helsingør og K41 2. Det sidste parti var Mads Hansen imod Michael Brunsgaard Jørgensen, hvor Michael stod bedre og tilbød remis, idet Helsingør kun behøvede 0,5 point for at blive i 1. Division.

ØBRO havde en meget lille bitte chance for rykke ned og 3,5 point ville være nok til at være 100% sikre, men målet var selvfølgelig at vinde over Roskilde. Vi tager partierne i den rækkefølge, som de blev færdigspillet.

Picture 5

Bræt 2: Henrik Porte fik hurtigt udlignet med sort i en slavisk åbning og modstanderen tilbød derefter remis. 0,5-0,5.

Bræt 8: Sixten havde med de sorte brikker fået en lille fordel og fået den forbedret yderligere til følgende stilling.

Picture 14

Sixten fik stillet sit tårn på c5 og løberen til c4, hvor han vandt d-bonden, derefter kom løberen til f7, hvor den truede med h5 og yderligere vinde endnu en bonde på f5. Modstanderen opgav partiet og Sixten endte på den flotte score med 7/7!. 0-1.

Bræt 3: Jesper Vej fik et hæsblæsende angreb igang på kongefløjen, som resulterede i en bondegevinst og Vej fik kæmpede sine tropper frem til en gevinst, selvom det ikke var uden kamp og blod! 1-0.

Bræt 1: Nikolai Skousen fik en fornuftig lille fordel efter at have spillet af omveje Larsens afbytningsvariant i fransk med dronningen til f3. partiet fortsatte yderliger ca. 20. træk til følgende stilling.

Picture 1

Sorts sidste træk var Sc8 og hvid har lige spillet Sf5. Jacob G. Andersen fortsatte med 1…Sd6 og efter hvid spillede 2.Se7+ Kh8 3.Sxd5, vandt Nikolai en bonde og senere partiet. 1-0.

Bræt 6: Niels Kirkegaard spillede længe videre (med sort) på konge springer og bønderne h, g og f imod konge, springer og bønderne h, g og f. Efter yderligere træk samt afbytninger kom følgende slutstilling.

Picture 2

Parterne enedes om remis. 0,5-0,5.

Bræt 4: Thomas Vils havde sort og fik fra start en lidt trykket stilling efter en skandinavisk åbning og hans modstander havde et forsat pres, hvilket resulteret i bondetab for Vils og senere et angreb mod hans konge, hvilket blev afgørende. 1-0.

Bræt 7: Max Hansen fik en god stilling med hvid og havde en bonde mere efter kort tid, men fik lavet et par unøjagtige træk og kom vanskeligheder. Han fik denne stilling som er tabt.

Picture 3

Det lykkedes dog ikke modstanderen at finde den rigtige plan og Max fik kæmpet sig til en remis. 0,5-0,5.

Bræt 5: Vi havde en reserve på i Ole Bo Andersen, da Søren Bech Hansen var i Island og spille holdskak for KRa (islandsk hold). Ole ofrede en bonde i åbningen og havde muligheder for at få den tilbage, men det ville resultere i et meget lige slutspil. Ole fortsatte istedet for med initiativet, men omkring træk 40 opstod lidt tumult omkring om der var nået 40 træk, det var der og Ole havde stadig en bonde mindre, men tilgengæld løberparret og følgende stilling.

Picture 4

Partiet forsatte yderligere en del træk, men de tog til sidst remis. 0,5-0,5.

Den samlede score i kampen Roskilde imod ØBRO 1 endte med cifferne 3-5.

Samlede resultater i 1. Division, gruppe 1 2009-2010

Picture 12

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.