Søren Bech vinder af ØBRO-Mesterskabet 2012

Søren Bech Hansen

Søren Bech Hansen vinder sit 10. ØBRO Klubmesterskab!

Med sejren over Carina Jørgensen i sidste spillerunde af Det Åbne ØBRO Klubmesterskab sikrede Søren Bech Hansen sig sin 10. titel som Klubmester i ØBRO med 5½ point.

Det er enhver turneringsarrangørs store drøm, at der er spænding til det sidste i en mesterskabskamp – og det skal jeg sandelig love for var tilfældet i dette års klubmesterskab.

Før sidste runde førte Søren Bech, Dennis Jørgensen og Sandi Stojanovski med 4½ point foran Sixten Thestrup, Christian Sylvester Christensen og Nikolai Skousen alle med 3½ point. Rundelægningen faldt således ud, at alle seks spillere kunne havne på 4½ point – og med kun Sandi som ikke-ØBRO’er kunne det resultere i en gigantisk omkamp om mesterskabet.

Det gik dog ikke sådan – Søren vandt over Carina Jørgensen, og da Dennis ikke formåede at slå Sixten (remis) var sagen klar: Søren nuppede titlen fra sidste års mester, Dennis. Sandi vandt over Christian – og derfor delte Søren og Sandi 1. præmien.

Bedste spiller under 2000 blev Christian med 3½ point.

Selv om der ikke var et mesterskab på højkant i Basis 1, så var intensiteten i kampen om 1. pladsen mindst lige så stor.

I det afsluttende parti mellem Daniel Kokholm og Mikkel Andreasen skulle vinderen findes – Daniel skulle have remis for udelt 1. præmie, mens en sejr til Mikkel ville sende ham til tops. Daniel var under voldsomt pres – og lignede længe en taber – men i den dramatiske fight i partiets afsluttende fase lykkedes det ham med næb og kløer at holde remis.

Daniel vandt således gruppen (5 point) – mens Ante Bilandzic, Arne Møller, Mikkel Andreasen og Michael R.W. Olsen med 4½ point delte 2. præmien.

I Basis 2 var spændingen forduftet tidligt i turneringen, da Mikkel Manosri Jacobsen var helt suveræn fra start til slut – og han endte med at gøre rent bord med 7 point – en særdeles flot præstation.

Claus Mikkelsen og Johann Stanislaus (5 point) delte 2. præmien – mens Stig Svensson tog ratingpræmien (u. 1400) med 4 point.

Tak til alle deltagere for bidraget til en herlig og hyggelig turnering!

Resultaterne kan ses her.

Formanden