Klubmesterskabet i babyskak

Kom og prøv kræfter med denne særlige skakdisciplin, der spilles med to-mandshold. Hvis du ikke har en makker, så finder vi en til dig. Vi lover til gengæld, at underholdningsværdien er høj. Mød op senest kl. 19.30 på mandag den 15. april.

Reglerne:
Hvert hold består af to spillere, der fast sidder på hhv. bræt 1 og 2. Brætrækkefølgen behøver ikke følge spillernes ratingtal.

Når er hold har hvid betyder det, at spilleren på bræt 1 har hvid. Spilleren på bræt 2 har altid modsat farve af bræt 1.

Betænkningstiden er 5 minutter til hele partiet uden tillægstid.

Når en spiller slår en brik, kan vedkommende give denne til sin holdkammerat, som så må bruge et træk på at sætte den ind på et tomt felt i sit eget parti, dog med følgende undtagelser:

Bønder må ikke sættes ind på første eller sidste række. Hvis en spiller rykker sin bonde ned på sidste række går den automatisk ud, og spillerens modstander kan give den til sin holdkammerat, uden at bruge et træk på det.

Man må ikke sætte en brik ind direkte i mat. F.eks. i følgende stilling:
Hvid: Kh1, La3
Sort: Kg8, f7, g7, h7
I denne stilling må hvid ikke sætte et tårn ind på f8, da det er direkte i mat. Spilleren må derimod gerne sætte et tårn på f.eks. e8, da spillerens modstander vil kunne sætte en brik ind på f8.

Hvis en spiller sætter en brik direkte ind i mat, så går den automatisk ud, og spillerens modstander kan give den til sin holdkammerat uden at bruge et træk på det.

Man må ikke direkte foreslå træk til sin holdkammerat (“slå lige den løber, den skal jeg bruge”), men man må gerne bede om en bestemt type brik (“kan du skaffe en springer?”), eller opfordre sin holdkammerat til at undgå at give modstanderen en bestemt type brik (“han skal helst ikke have noget der kan gå ligeud”)

Man må gerne slå kongen. Dette afgør matchen øjeblikkeligt.

Man skal kunne se hvilke brikker modstanderen sidder med i hånden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.