PEO vandt ØBRO Forår 2008

PEO vandt ØBRO Forår 2008. Tillykke! Det var dog med gevaldigt held i sprøjten. PEO spillede hårdt til på en lille midtspils/slutspilsfordel mod Nils, der før runden lå på førstepladsen, men PEO havde brugt meget tid. Der blev afviklet til et remisslutspil hvor PEO var i tidnød og Nils tilbød remis flere gange. Med vingen hængende spillede PEO til med K+2B(f+g) mod K+2B(g+h) og Nils, der havde en halv time til slutspillet mod PEOs få minutter, kom til sidst i tidnød og lavede flere grove fejl, der til sidst kostede, at han blev sat mat i allersidste sekund af PEOs betænkningstid. Utroligt surt for Nils, der burde have vundet på tid. PEO spurgte bagefter, hvorfor Nils ikke havde tilbudt remis igen i slutfasen, for den havde han taget, idet han ikke havde mere tid – endda anså PEO det for pinligt at skulle tilbyde remis uden mere tid på klokken, når han nu selv havde spillet på gevinst længe i en flad remisstilling. Skak er et omskifteligt spil…

På 2.-5.-pladsen kom Claus, Søren Otto, Nils og Søren Møller. Claus battede Andreas i fin stil i Winawer-fransk. Søren Otto fik pointet (hans fjerde i træk) gratis mod en sygemeldt Reib. Ebbe havde stor fordel efter blot syv træk mod Søren Møller men valgte at spille et enkelt profylaktisk hiv i træk tretten, hvilket lige akkurat gav Søren Møller det fornædne tempo til at holde sammen på stillingen; remis. Længere nede i tabellen kom Bremer på tavlen med en velfortjent gevinst over Johansen, der ellers havde et godt pres i midtspillet. Özcan og Lüdeking havde meldt afbud.

PEO indfriede med nød og næppe forventningerne om turneringssejr med 4,5/6 og holdt akkurat sin rating. De største ratingspisere blev Søren Møller med 51 ratingpoint (og 4/6 point mod forventet på 2.3), Ebbe med 44 ratingpoint (og 3,5/6 mod forventet på 2.05, stærk modstand), Sebastian med 43 ratingpoint (og 3,5/6 point mod forventet på 2.55), Nils med 24 ratingpoint (og 4/6 point mod forventet på 3.2) og så selvfølgelig Søren Otto (ca. 45p) og Johansen (38p).

Det var en vældig hyggelig og velspillet turnering med god kampskak og livlige analyser. Mange tak til KL Søren Møller Hansen og Martin Reib Petersen samt deltagerne for en god oplevelse. Vi ses til flere øretæver igen snart. 🙂

Alle mand opfordres til at melde sig til den næste koordinerede turnering i ØBRO – nemlig Sommrefornemmelser – der kører over fem mandage med begyndelse mandag den 19. maj.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.