2-mands holdskak, K41

Af Holger Lodahl

Lørdag den 3. maj tog Robin Hood (Mads Juul Rasmussen) og Little John (Holger Lodahl) ind til storbyen  (K41) for at spille noget hurtig skak. Med et ratingsnit på blot 1323  var vi klart underdogs i det 18 hold stærke felt. Men der var heldigvis god spredning i spillestyrken, og der var en rating præmie at spille om for de 4 lavest ratede.

Der var en god stemning i K41s lokaler, og Roland havde selvfølgelig styr på det!  Der var dog en ret sjov episode under tidnød, jeg må berette om. 

I et slutspil med tårne, lette officere og en del bønder (ja var det så egentlig et slutspil?) er der tidsnødsdrama.   Sort presser på og får  spillet et tårn via a-linjen ind i hvids lejr.  Men tårnet bliver jagtet rundt og sort flytter det hen, så det er dækket af en bonde. MEN BONDEN VAR EN HVID BONDE! De hvide brikker var ikke helt hvide og specielt denne bonde havde et mørkt skær. Jeg forstår sorts frustration – “det er jo latterligt!” 

Vi scorede 5 point i de 7 runder og fik 2 i oversidder runden. Det rakte desværre ikke til en præmie.

Til slut et lille citat. I begyndelsen af 2. verdenskrig – som det sikkert er den begavede læser bekendt – indgik Tyskland en aftale med Sovjetunion og angreb først Polen og sidenhen Frankrig. Efter overbevisende sejr og med englænderne sendt hjem over kanalen stod englænderne helt alene, og man forventede at være det næste mål. Selv Italien havde valgt tysk side. I denne deprimerende situation går en officer i uniform ind i sin Club i London med ansigten vendt i mismodige folder.  Dørmanden er nu frisk med følgende bemærkning: “Sir, vi er i finalen, og vi har hjemmebane!”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.