ØBRO – KR Skak Artilleri

ØBRO havde i går eftermiddag/aftes 21 islændinge fra KR Skak Artilleri (Reykjavík) på besøg. De gæstede Danmark i en uges tid og tog sig tid til to venskabsmatcher – en i Herning og en i ØBRO. Der blev spillet to partier hurtigskak (25 min. pr. spiller pr. parti) mod samme modstander. Herning måtte ned 27-17 i alt, men ØBRO (med *god* hjælp fra Alexander Rhee og Tom Skovgaard, tak!) holdt 10,5-10,5 i begge runder. Matchen kom dermed ud i overtid – der skulle spilles et parti lynskak (7 min pr. spiller) over hele linjen for at afgøre det. Her tabte ØBRO mod forventning til pensionisterne fra geyserøen – i de atten partier (nogle ØBROere skulle gå efter de planlagte hurtigpartier) blev det 7-11 og altså sejr til islændingene. Undervejs havde Kim Olsen æren af at baske Einar Sigurdur Einarsson (medlem af RJF-kommitteen der fik Fischer til Island, læs historien) to gange i hurtigskak, men måtte ned i lyn – godt at se Kim være en gentleman…Mere eller mindre frivilligt. 😉  Vi ønsker vores kære gæster tillykke. Resultatet findes her.

Arrangementet blev behændigt styret af Søren Bech Hansen, der også havde stået for kontakten til den islandske skakklub, som ønskede at spille i København. Det var en stor succes; stemningen var i top, der blev talt godt over brætterne mellem partier samt før og efter matchen. Gæsterne blev budt på forfriskninger såsom kaffe og sodavand samt chokolade. Desuden havde Kim Olsen til lejligheden fået hængt en masse af vores gamle indrammede plakater osv. op på væggene, så der så fint ud. Bl.a. plakater med Fischer og islandske turneringer hang der. Søren Bech Hansen var en glad mand pga. det fine arrangement, hvor også han fik talt med Einarsson. Et lille stykke skakhistorie til ØBROs samling.

Islændingene proklamerede, at de kommer igen om 10 år. Det glæder vi os til. De inviterede også ØBRO på besøg på Island (Reykjavik), hvis vi har lyst. Det kunne være en storartet oplevelse.

Der kan læses mere her.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.