ØBRO Junior Grand Prix 25/1-2020

Klokken er kvart over 9, og Martin Reib, Villads, Mihai og Viktor står klar i klubben til at modtage de 25 børn, der har sat lørdagen af til at spille skak. Dagen er sat af til at spille en Junior-Grand-Prix, som er et springbræt for de unge talenter, det er i denne turnering man første gang prøver kræfter med juniorspillere fra hele København. Eller også er det bare undertegnede, der nostalgisk husker juniordagene med et guldskær. Lidt efter lidt bliver klubben fyldt op af børn og forældre, der er klar til en skakdag. Kl. 10 sharp går vi selvfølgelig ikke i gang, men 10:10 lægger der sig en ro over klubben, for første runde går i gang. Selvom det er hyggeligt og man spiller med sine venner, så er det alvor!

ØBRo bidrager selv med 2 juniorer, Philip og Pavan. Det er Philips første store turnering, og han kæmper gode og lange partier i F-gruppen, selvom modstanderne er velkendte i turneringsmiljøet. Pavan har derimod mange turneringer bag sig, og lægger sig lige bag førerne i E-gruppen. Hans partier viser, at han ikke er her for at spille kedeligt, også selvom han lige skal have et skarpt blik i sidste runde for ikke at tage en hurtig halv.

Også i de ældre grupper bliver der kæmpet på liv og løs, og stillingerne er spændende. I D-gruppen har Anton, Laurits og Asbjørn slået hinanden indbyrdes, og tævet alle de andre, så der arrangeres en omkamp mellem dem. Heller ikke den ender med en klar vinder.

Frokostpausen kan man kalde mange ting, men ikke for en skakpause. Der er bred enighed blandt juniorerne om, at den skal bruges til hurtigt lige at spise noget mad, og så derefter lynskak eller babyskak til næste runde begynder. “Pause” er vistnok et fremmedord. Hvis ØBRO havde en fodboldbane i baghaven tvivler jeg på, at den var blevet brugt. De trætte turneringsledere havde dog lige brug for noget frisk luft og en spadseretur.

Kl. 15 er alle færdige, og folk tager så småt hjem. ØBROs juniorer har klaret sig formidabelt, og efter Philips første turnering ligger han allerede nr. 10 i den samlede stilling ud af 18, mens Pavan ligger på en 5. plads, med kun 20 point mellem nr. 1 og nr. 5. Til sammenligning får man 70 point for at vinde en turnering.

Af Viktor H. Nielsen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.